Nintendo-baas Satoru Iwata overleden

Geplaatst:
Aangepast: 26 mei 2018 22:59

De grote baas van Nintendo, Satoru Iwata, is zaterdag op 55-jarige leeftijd overleden aan galblaaskanker. Dit heeft Nintendo vanochtend laten weten op de officiële website van het bedrijf.

In 2002 werd Iwata opnieuw als de grote baas van de consolegigant gekozen toen hij zijn voorganger Hiroshi Yamauchi verving. Yamauchi leidde het bedrijf toen zo'n 53 jaar. Iwata was onder andere verantwoordelijk voor het enorme succes van de Nintendo Wii en de Nintendo DS. Maar onder leiding van Iwata werden ook de GameCube, Nintendo Wii en Wii U geboren.

Iwata was in 2014 afwezig op de E3 vanwege gezondheidsproblemen. Het is nog onduidelijk wie Iwata zal vervangen. Genyo Takeda en Shigeru Miyamoto krijgen de leiding terwijl een opvolger wordt gezocht.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer