Nieuwtjes van Nintendo persconferentie

Nintendo president Satoru Iwata heeft vandaag op de Game Developers Conference in San Francisco een persconferentie gehouden en daarbij een boel informatie naar buiten gebracht. Hieronder kan je de belangrijkste punten samengevat teruglezen.

* Vandaag komt er een nieuwe update uit voor de Nintendo Wii, die een oplossing moet gaan bieden voor het geheugenprobleem van de console. Via een nieuw menu kunnen kanalen en games, gedownload via de Virtual Console en WiiWare, direct naar een SD-kaart gekopieerd worden en via het opslagmedium afgespeeld worden. Ook zal de Wii voortaan SD-kaarten tot 32 GB toelaten.

* Dit jaar komt er een nieuwe Zelda game uit voor de Nintendo DS. The Legend of Zelda: Spirit Tracks lijkt grafisch gezien veel op de voorganger The Phantom Hourglass. Zie hieronder de eerste beelden.

* Naast de Virtual Console en WiiWare is nu ook de Virtual Console Arcade beschikbaar. Deze online winkel draait in tegenstelling tot de andere kanalen geheel om klassieke arcade games. De volgende games zijn voor 500 punten per stuk te downloaden: Gaplus, Mappy, Star Force en The Tower of Druaga.

* De nieuwe Nintendo DSi krijgt ook een online winkelkanaal en de eerste twee games zijn vandaag bekendgemaakt. Op DSiWare verschijnen (waarschijnlijk snel na de release op 3 april) Moving Memo en WarioWare Snap. Informatie over de prijs is niet bekendgemaakt.

* Tot slot kondigde Iwate een nieuwe game aan voor WiiWare met als titel Rock N' Roll Climber. In deze game is het mogelijk om het Wii Balance Board te gebruiken naast de controllers om het bergbeklimmen te simuleren. Kom je aan op de top, dan verschijnt er een gitaar. Het doel hiervan begrijp ik niet precies en ik hoop dat we dan ook snel de eerste beelden te zien krijgen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?