The Coalition toont mogelijkheden Unreal Engine 5

Geplaatst:
Aangepast: 27 juli 2021 09:33

Tijdens de Game Developers Conference 2021 heeft ontwikkelaar The Coalition zich laten zien. Met een rendering test gaven zij een kijkje in de mogelijkheden van Unreal Engine 5, de nieuwste engine van Unreal.

Ontwikkelaar The Coaltion kennen we natuurlijk vooral van The Gears of War serie. Nu zien de games van The Coalition er over het algemeen al behoorlijk goed uit, maar tegenwoordig is er een nieuwe Unreal Engine beschikbaar. Eind mei ging Unreal Engine 5 namelijk in Early Access. Met deze nieuwe engine worden grenzen opnieuw verlegd en is er nog meer mogelijk, zo blijkt ook uit een rendering test van The Coalition. Tijdens de Game Developers Conference 2021 werden de spierballen getoond van Unreal Engine 5. Het is dat de beste man er zo statisch bij staat, maar anders is het verschil met een echt persoon nauwelijks meer te zien. Onderstaande video geeft een rendering test weer. Dit is dus niet gemaakt voor een bepaalde game, maar puur om te laten zien wat de nieuwe Unreal Engine allemaal in huis heeft en wat we in de toekomst dus kunnen verwachten voor de pc en Xbox Series X.

De Unreal Engine 5 is nu dus in Early Access en introduceert Lumen en Nanite. Dit zorgt ervoor dat er nog realistischere belichting kan worden aangebracht en dat er grotere en gedetailleerde werelden kunnen worden gebouwd

Bron: The Coalition
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord