Playstation 5 controller DualSense onthuld

Geplaatst: 7 april 2020 22:25
Aangepast: 8 april 2020 13:23

De officiële controller voor de PlayStation 5 is onthuld. De controller krijgt de naam DualSense.

De controller werd onthuld op de site van PlayStation. Het behoudt volgens Sony de positieve designpunten van de DualShock controller, maar innoveert op een aantal manieren. Zo heeft de controller nieuwe features zoals haptic feedback en adaptieve triggers. Deze moeten gaan zorgen voor een diepgaandere game-ervaring. Er is geen deel-knop meer aanwezig, maar die is vervangen door een "Create" functie. Meer details over deze knop volgen later dit jaar. De controller heeft ook een microfoonzender ingebouwd, waardoor je met iedereen kan chatten. Sony adviseert echter wel dat je voor lange sessies een headset in huis neemt. Verder zien we dat de controller niet meer één egale kleur is en dat het qua vorm toch net even wat anders is dan zijn voorgangers.

De PlayStation 5 verschijnt samen met de DualSense controller tijdens de feestdagen. Wat vinden we van het design? Laat het ons weten!

Bron: PlayStation
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord