Microsoft overweegt meer gamestudio's te kopen

Geplaatst: 23 september 2020 14:33
Aangepast: 23 september 2020 14:33

Microsoft gaat niet ophouden met uitbreiden. Het bedrijf overweegt namelijk om in de toekomst nog meer gamestudio's over te nemen.

Microsoft gaat het niet alleen maar houden op het kopen van ZeniMax Media, waar mede Bethesda onder valt, en het overnemen van onder andere Double Fine Productions, inXile Entertainment, Mojang en Obsidian. De CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft namelijk in een interview met Cnet aangekondigd dat Microsoft in de toekomst graag nog meer videogamebedrijven wil overnemen. Nadella gaf aan dat Microsoft meer content wil om die aan grotere gemeenschappen te kunnen bieden. De baas van Xbox, Phil Spencer, beaamt dat in hetzelfde interview en zegt dat ze zullen blijven investeren om meer content te krijgen in hun organisatie. Daarnaast gaf Spencer aan dat Bethesda, die dus laatst is verkregen door Microsoft, zoveel mogelijk met rust gelaten wordt om zo hun eigen identiteit te behouden.

Het verkrijgen van gamestudio's door Microsoft lijkt een goede investering te zijn voor de Xbox Game Pass. Zulke nieuwe content, net zoals de games van Bethesda die naar de service komen, kan immers een goede uitbreiding zijn om zo meer abonnees te krijgen. Wat vinden jullie van dit toekomstplan van Microsoft?

Bron: Cnet
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord