DOOM Eternal krijgt nieuwe demon, PlayStation maakt foutje

Geplaatst:
Aangepast: 17 februari 2020 18:31

DOOM Eternal krijgt een vrouwelijke enemy, de demon 'Whiplash'. Dit zou de eerste vrouwelijke demon zijn, volgens een tweet vanuit PlayStation. Helaas hebben ze zich nogal vergist.

Hebben demonen een geslacht? Nou, blijkbaar dus wel. De "eerste" vrouwelijke demon van DOOM Eternal is namelijk bekend gemaakt. Playstation deed de mededeling via Twitter, met een introductievideo erbij voor hun 'glibberige, met kettingen slaande vijand'. Whiplash lijkt een beetje op een genetisch gemodificeerde Medusa, met een soort van biomechanisch harnas. Ze heeft messen met kettingen als handen, wat ook meteen haar naam verklaard. Dit is de tweede nieuwe demon die de game er dit jaar bij kreeg, na de Doom Hunter. Helaas heeft Playstation zich nogal vergist in deze kwestie. Whiplash is niet de eerste vrouwelijke demon in de gameserie. We verwijzen hiervoor naar 'The Summoner' uit de voorgaande DOOM-game. Deze demon is nooit letterlijk bestempeld als 'vrouwelijk', maar de lichaamsvorm en het hoge geluid dat deze maakte, zou toch wel genoeg moeten zeggen. Geen onbelangrijke vraag is dan ook: hoe belangrijk is het? Over het algemeen zijn demonen afzichtelijke, gruwelijke wezens die we het liefst zo ver mogelijk van onszelf distantiëren, dus waarom zouden we ze dan een geslacht toekennen?

DOOM Eternal komt op 20 maart 2020 uit voor de PC, Xbox One, Playstation 4 en Google Stadia. De versie voor de Nintendo Switch komt later. Kun je niet wachten? Bekijk alvast de trailer van DOOM Eternal.

Bron: Game Rant

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot DOOM Eternal

Series

DOOM

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

20 maart 2020

Ontwikkelaar

id Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord