Nieuwe Guitar Hero volgt reis van Rush

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Uitgever Activision heeft bekendgemaakt dat ze voor hun nieuwe game Guitar Hero: Warriors of Rock een samenwerkingsverband hebben afgesloten met de rockband Rush.

Het resultaat van deze samenwerking is dat je in de game het verhaal van het zevendelige klassieke album 2112 kunt herbeleven in het nieuwe speltype Quest. Hierin is het jouw doel om de 'Demi-God of Rock' te worden en de confrontatie aan te gaan met 'The Beast', met als ultiem doel de rock-'n-roll te redden van de ondergang.

Geddy Lee, een lid van de band Rush, was blij met de samenwerking. Volgens hem past het verhaal van 2112 prima in een game als Guitar Hero.

De muziek, het verhaal en de reis van 2112 passen perfect bij Guitar Hero: Warriors of Rock. In ons verhaal vindt de held de verloren gitaar in de grotten van 2112. Deze herontdekking van de muziek lijkt op de reis van de krijgers uit Guitar Hero om de legendarische gitaar van de halfgod van de rock te vinden, die ook verborgen ligt in een grot.

In de game is het ook mogelijk om de zevendelige suite van twintig minuten te spelen die ook op de cd 2112 staat. Tussen de nummers door krijg je dan de bandleden te horen, die aantekeningen van het cd boekje voorlezen. De zeven nummers die je in die twintig minuten moet spelen, zijn de volgende:

- '2112 Pt. 1 - Overture'
- '2112 Pt. 2 - The Temples Of Syrinx'
- '2112 Pt. 3 - Discovery'
- '2112 Pt. 4 - Presentation'
- '2112 Pt. 5 - Oracle: The Dream'
- '2112 Pt. 6 - Soliloquy'
- '2112 Pt. 7 - Grand Finale'

Guitar Hero: Warriors of Rock is vanaf september dit jaar verkrijgbaar.

Lees meer