Nieuwe details PlayStation 5 onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 20 maart 2020 22:38

Vandaag heeft Sony eindelijk meer informatie verschaft over de PlayStation 5. Mark Cerny, hoofd systeemarchitectuur van de console, heeft het woord gehouden tijdens een livestream. Cerny is met name ingegaan op de specificaties van het apparaat.

De PS5 heeft een ingebouwde SSD. Het voordeel hiervan is dat het laden van data enorm versneld wordt. De PS4 doet er bijvoorbeeld twintig seconden over om 1GB te laden, terwijl de PS5 een kwart seconde nodig heeft voor 2GB. Dit zorgt er dus voor dat de laadtijden sterk worden teruggedrongen, maar ook dat ontwikkelaars grotere levels en games kunnen creëren. De SSD van de PS5 behaalt 5.5 GB per seconde en is daarnaast uit te breiden met een HDD, een externe harddrive in combinatie met flash memory. Bijna alle top 100 PS4 games zijn speelbaar vanaf de lancering van de PS5. PS4 games worden ondersteund op de GPU Silicon, de grafische processor van de nieuwe console. Sony verwacht dat de GPU voornamelijk op 2.23GHz gaat zitten. Ook op het gebied van audio heeft Sony de console sterker gemaakt dan zijn voorganger. Met het Tempest 3D AudioTech-systeem heeft de console geïmplementeerde 3D audio. Het nadeel hiervan is dat virtual surround sound momenteel nog niet wordt ondersteund door de huidige televisies, maar volgens Cerny komt daar in de toekomst verandering in. Er zijn wel al een aantal koptelefoons die het 3D audiosysteem ondersteunen. Volgens Sony is het bovendien hun meest eco-vriendelijke console tot dusver.

Met deze livestream weten we wat we kunnen verwachten van de PS5 console. Helaas hebben we de console zelf niet kunnen zien tijdens de livestream. We moeten helaas nog even wachten, maar dan heb je misschien ook tegen die tijd wel televisies die het geluidsysteem optimaal kunnen ondersteunen.

Bron: Sony
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord