Netflix gaat zich richten op mobiele games

Geplaatst: 21 juli 2021 11:01

Netflix gaat ook de game-industrie binnentreden. Dit doet zij door zich aan het begin vooral te richten op mobiele games.

Eerder deze maand werd al onthuld dat Netflix games gaat ontwikkelen. Naast films en series kunnen we straks dus ook genieten van interactieve entertainment op het platform. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Netflix Mike Verdu ingehuurd, die voorheen bij EA en bij Oculus heeft gewerkt. Netflix geeft namelijk aan flink wat competitie te hebben van games en platformen als TikTok. In een financiële vergadering laat het bedrijf weten zich eerst te richten op mobiele games. Wat voor games Netflix gaat aanbieden, is nog niet bekend. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat de games die eraan gaan komen, gewoon te spelen zijn met je bestaande Netflix-abonnement.

onbekend

Volgens Netflix kunnen we binnen een jaar al games verwachten.

Bron: Netflix
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord