Nachtbrakers: 28/02 Met coronavirus, The Legend of Zelda en Lara Croft

Hallo allemaal het is alweer de laatste vrijdag van de maand februari en er is daarin genoeg gebeurd. Meerdere ontwikkelaars en uitgevers hebben zich teruggetrokken voor de Game Developers Conference (GDC) uit angst voor het coronavirus en zijn de eerste twee besmettingen in ons land geconstateerd. Het WHO (World Health Organisation) heeft nu ook bekendgemaakt dat de kans op een werelduitbraak groter is geworden. Het ziet er op dit moment een beetje somber uit, maar ik heb geprobeerd toch een aantal leuke gamenieuwtjes op een rijtje te zetten.

Nachtbrakers Jolien

  • Laten wij toch eerst beginnen met een paar ontwikkelingen van het coronavirus. Er mag geen publiek meer zijn bij het grote esports toernooi IEM Kotowice. Alleen journalisten mogen nog live bij het evenement aanwezig zijn…
  • Platinum Games heeft de afgelopen maanden de nodige aankondigingen gedaan. Nu hebben ze een nieuwe game Project G.G en een gloednieuw kantoor in Tokio aangekondigd. Er is nog maar één ster over, gaat dat misschien de langverwachte releasedatum voor Bayonetta 3 zijn?
  • The Legend of Zelda Breath Ocarina of Time kwam in 1998 uit op de N64. Nu zijn er een aantal beelden uit de betá van de game uitgebracht en die zien er… uniek uit.

Zelda OoT Beta

  • Pathea Games, de studio achter de populaire game My Time At Portia, heeft een nieuwe game aangekondigd. Het gaat om Forward, een puzzel adventure-game die in mei uitkomt!
  • Er is een wereldwonder gebeurd! De legendarische pokémon trainer, red, heeft namelijk zijn eerste woorden ooit gesproken in Pokémon Masters. Zijn woorden zijn: “Woorden zijn niet nodig”. Man wat een legend!
  • De bad-ass Lara Croft van de Tomb Raider-franchise is vanaf nu te vinden in de multiplayer beat em up-game brawhalla. Nu kan je iedereen in Tomb Raider-stijl in elkaar meppen!
  • Gisteren werd Pokémon Day gevierd en er werd groots uitgepakt met de Pokémon of the Year. De winnaar is niet de mascotte Pikachu, maar de generatie zes Pokémon Greninja. Pikachu was zelfs niet in de top tien te vinden… Misschien moet The Pokémon Company toch aan een andere mascotte gaan denken?
  • Apex Legends-spelers kunnen vanaf vandaag terugkeren naar de originele versie van de Kings Canyon map. Ik heb letterlijk nog nooit Apex Legends gespeeld, maar blijkbaar zijn spelers hier heel blij mee.
  • Als laatste laat ik jullie deze geweldige nieuwe limited edition controller zien van Power A. Ze hebben namelijk een Master Ball controller gemaakt voor Pokémon Day die gisteren plaatsvond. Daar gaat al mijn geld…

Dit was het alweer voor de laatste Nachtbrakers van deze maand. Ik ga de maand afsluiten door lekker mijn bed in te duiken met de griep, maar laat ik jullie niet lastigvallen met mijn gesnotter (get it). Het is weer tijd om de Nachtbrakers af te sluiten met muziek en ik ga deze week voor één van mijn favoriete nummers ooit, Papaoutai van Stromae. Een heel fijn weekend iedereen en tot volgende week.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?