Nachtbrakers: 26/02 met de Konami Code, Diablo IV en Animal Crossing

Dag lieve lezer! Je leest het goed, je favoriete redacteur komt je vandaag een dag eerder vervelen met nieuwe nieuwtjes uit de game-industrie. Ons Bram is waarschijnlijk nog aan het na-kateren van de carnaval en dat kan ik hem niet kwalijk nemen. Uiteindelijk zijn we er ook voor elkaar en daarom wisselen we vandaag gewoon van Nachtbraker-dag. Zit je er al klaar voor? Laten we dan gauw de week maar eens doormidden breken!

Nachtbrakers Claudia

  • Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, B, A – Start. Een beetje gamer kent deze code natuurlijk als de Konami Code, de meest bekende cheat code die werkt in verschillende games en zelfs daarbuiten. Konami heeft nu bekendgemaakt dat Kazuhisa Hashimoto, ontwikkelaar bij Konami en bedenker van deze code, onlangs op 61-jarige leeftijd is overleden. Rest easy, Hashimoto-san!
  • De Pokémon-kloon Temtem doet het erg goed. De game is momenteel in de Early Access beschikbaar en is nu al zeer populair. Ontwikkelaar CremaGames zegt dat er zelfs plannen zijn voor een release op consoles en daarbij ook crossplay-ondersteuning! Daar kan Game Freak nog wel een puntje aan zuigen...
  • Het is alweer een tijdje geleden dat Blizzard Diablo IV aankondigde. De nerds bij Blizzard zijn toch wel hard aan de game aan het werken, zo blijkt uit de nieuwste Developer Update. Check die zieke cannibal-enemies dan!
  • Er gaan al een tijdje flink wat geruchten rond over een pc-release van Horizon Zero Dawn. Deze geruchten lijken toch echt waarheid te zijn, daar de Franse Amazon een winkelpagina voor de game had waarin pc als platform werd getoond. Kom maar op met die pc-release, zou ik zeggen!
  • Als jij een Xbox One hebt, dan heb je wellicht al gemerkt dat er het een en ander is veranderd aan de UI van het systeem. Microsoft heeft namelijk het dashboard van de Xbox One vernieuwd en een aantal verbeteringen doorgevoerd in de gebruikersinterface. Ik heb zelf geen X-doos, dus ik heb geen idee of het veel soeps is. Veel slechter dan de gebruikersinterface van de PlayStation kan het in ieder geval niet zijn...
  • Tom Nook, die vriendelijke Tanuki uit de Animal Crossing-games heeft op zijn eigen Twitterkanaal een aantal video's geplaatst over de aankomende game Animal Crossing: New Horizons. In zijn meest recente video laat hij zien hoe je aan het begin van de game je eigen personage kunt maken en alles kunt aanpassen. Ik zie echter dat je je haar niet groen kunt maken. Dit wordt dus alvast 1 ster minder voor de review straks...
  • In onze review van Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint kon je al lezen dat Rudy de game pittig kut vond. Ubisoft had beloofd rond deze tijd de game een flinke revisie te geven die alles aan moest pakken waar spelers de afgelopen paar maanden last van hadden in de game. Deze zogeheten Immersive Mode-update wordt nu helaas uitgesteld tot "ergens deze lente." Come on, Ubisoft. Get your shit together!
  • Hoera! Vandaag is de vierde verjaardag van Stardew Valley! Om dit te vieren heeft ontwikkelaar ConcernedApe wel heel goed nieuws met ons gedeeld. Na de succesvolle 1.4-update komt er nog een gratis update aan. Hij is namelijk weer hard aan het werk aan een nieuwe update die 1.5 heet. Wat een gulle vent is het ook.
  • Yacht Club Games heeft een nieuwe Shovel Knight spin-off aangekondigd. Shovel Knight Pocket Dungeon is een mobiele game die puzzels combineert met roguelite dungeoncrawling. Dat klinkt stiekem toch best als een toffe hybride!

Goed, dat was het dan weer voor deze editie van de Nachtbrakers. Uiteraard laat ik je wel achter met een lekker deuntje. Omdat het vandaag woensdag is en geen donderdag, heb ik geen metal voor je. Het is immers geen Death Metal Donderdag. Gelukkig hoefde ik niet lang na te denken over het afsluitende muziekje voor vandaag. 26 februari is namelijk de verjaardag van The Man in Black, oftewel de bekende countryzanger Johnny Cash. Nu ligt mijn muzikale voorkeur bij snoeiharde metal, maar moet ik stiekem toch toegeven dat een beetje goede country voor mij een echte guilty pleasure is. Vandaar dan ook, speciaal voor vandaag, een nummertje van de legendarische Johnny Cash om de Nachtbraker mee af te sluiten. G'nite! <3

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?