Nachtbrakers: 25/03 met Animal Crossing, Death Stranding en SEGA

Dus, hoe gaat het bij jullie in quarantaine? Bij mij prima hoor, nog helemaal geen last van psychologische afwijkingen. Niet meer dan normaal tenminste. Al zou ik wel willen dat het even toegestaan zou worden om hamsteraars te slaan als je ze bezig ziet. Een soort van PvP zeg maar. Dat doorbreekt dan ook weer de saaiheid die op dit moment heerst. Ach ja, hopelijk is er ook nog wat nieuws te vinden dat niet met afgelaste evenementen te maken heeft. We gaan het zien.

Nachtbrakers Eilish

  • De releasedatum van The Dark Pictures Anthology: Little Hope lijkt gelekt te zijn. Hoe dan? Nou, op de website van de Duitse elektronicawinkel Saturn. Zij hebben namelijk de releasedatum 15 juni 2020 bij de game staan. Dat zou betekenen dat hij eerder uitkomt dan 'deze zomer'. Dat vind ik helemaal niet zo erg.
  • De Nintendo Switch is overal uitverkocht en is daarom enorm in prijs verhoogd. Blijkbaar zijn de producenten van toiletpapier en handzeep niet de enigen die goed verdienen aan de omstandigheden. Je kunt op dit moment in Amerika alleen een Switch krijgen via een derde partij, zoals bijvoorbeeld Amazon. Maar dan betaal je wel de hoofdprijs van minimaal 439 dollar. Auch.
  • Hi-Rez Studios heeft een nieuwe gameplay trailer uitgegeven voor hun nieuwe team shooter Rogue Company. De game biedt crossplay tussen alle game platforms, dus je kunt hem met iedereen spelen die een console of een pc bezit. Zelfs die ene vriend waarmee je constant in een discussie verwikkeld raakt over welke console nou het beste is. Maar natuurlijk heb ik daar geen mening in. *ahem*PlayStation*ahem*.
  • Plague Inc. krijgt een nieuwe modus waarin je een pandemie bestrijdt in plaats van deze te veroorzaken. Tja, ze moeten nu ook niet al te verdacht overkomen hè. De nieuwe modus is gratis voor alle spelers, om met zijn allen de corona lockdown door te komen. Wat vooral interessant is, is dat hij ontwikkeld is samen met WHO en Global Outbreak Alert and Response Network. De werkwijze in de game is dus vergelijkbaar met die in het echte leven.
  • De foto-modus in Death Stranding staat binnenkort op de planning, aldus Kojima Productions. Deze modus werd al op een aantal niet zo heel subtiele manieren aangekondigd, zoals we dat ook gewend zijn van Kojima. Maar nu bevestigen ze het dus officieel: er komt een foto-modus in de game. Een specifieke datum wordt nog niet genoemd. Die blijft, net als bijna alles op dit moment, nog even onzeker.
  • De ontwikkelaar van Generation Zero heeft een nieuwe game geteased onder een nieuwe naam. De Zweedse open-world shooter is gemaakt door Avalanche Studios. Generation Zero werd echter bestempeld als een klein project, maar nu zijn we eindelijk op het spoor wat het grote project gaat worden, van de studio die ze Systemic Reaction hebben genoemd.
  • Brie Larson is blijkbaar ook een grote fan van Animal Crossing: New Horizons. 'Je moet sowieso planten wat je moeder je via de post stuurt. Dat is erg belangrijk,' vertelt ze wanneer ze het magazine ELLE al haar tips en tricks geeft op het gebied van de nieuwe game. Interessant? Tja, dat bepaal jij geheel zelf. Ik ga mijn mening niet geven. Nee, nee, dit keer echt niet.
  • Amerika heeft tegenwoordig hun eigen board game awards. Wisten jullie dat Amerikanen ooit iets deden dat zich niet afspeelt op een scherm? Nee, ik ook niet. Maar welke spellen hebben die awards dan gewonnen? Draftosaurus, dat een beetje iets weg heeft van Jurassic Park, won de titel in de Early Games categorie en Wingspan, een spel met prachtige artworks, wint de titel van beste Strategy Game. En wij maar Yahtzee spelen.
  • SEGA lijkt een mascotte te hebben. En dit is niemand minder dan de zoon van van Segata Sanshiro, die de ster was in de commercials van SEGA Saturn eind jaren 90. Sanshiro was een martial art meester die mensen aanmoedigde om Saturn games te spelen. Voor het 60ste jubileum van SEGA komt zijn zoon nu in beeld, Sega Shiro, die de traditie van zijn vader voortzet.

Nou, toch gelukt om niet te praten over afgelaste evenementen. Dat is tenminste iets. Wel fijn om te zien dat er in deze saaie tijden nog genoeg ontwikkelingen gaande zijn op het gebied van games en films, tenminste voor zolang het netwerk het nog aankan. Er is altijd een lichtpuntje in de duisternis. Pff, die zin klinkt heel raar als hij van mij af komt. Maar ja, uiteindelijk zit er wel een grote kern van waarheid in, toch? Ondanks alles dat we momenteel over ons heen krijgen, moeten we toch proberen positief te blijven. En in de spirit daarvan sluit ik mijn tweede Nachtbrakers af met het geweldige nummer 'The Show Must Go On' van Queen. Tot de volgende keer!

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?