Nachtbrakers: 23/03 met Animal Crossing, Dreams en DOOM

We knallen er weer lekker in vandaag, want het is weer maandag! Jeetje wat was het zuur om na al die bewolkte, regen- en stormachtige dagen nu ein-de-lijk een - weliswaar fris - zonovergoten weekend te hebben, terwijl we er met zijn allen eigenlijk niet echt van hebben kunnen genieten. Sterker nog, het wordt alleen maar erger allemaal. Een paar uurtjes geleden zijn scherpere maatregelen aangekondigd voor de huidige situatie. Een wijs man zei ooit: "ieder nadeel heb z'n voordeel" en dat geldt zelfs in deze penibele situatie, want daardoor kun je nog meer tijd steken in gamen en natuurlijk in het lezen van deze kakelverse toffe Nachtbraker. Zit je er klaar voor?

Nachtbrakers Patrick

  • Ik begin direct weer met een coronanieuwtje, want je ontkomt er gewoonweg niet aan. Meestal proberen overheden kinderen bij beeldschermen weg te krijgen, maar Polen doet precies het tegenovergestelde. Om kinderen thuis te houden en zo het coronavirus in te dammen, heeft de overheid een heuse Minecraft server gecreëerd om de kids bezig te houden.
  • Goed nieuws voor Resident Evil liefhebbers. Als je de Resident Evil 2 Remake hebt gespeeld, dan weet je wellicht dat de messen in die game een bepaalde gebruiksduur hebben. Na een tijdje breken ze en heb je er geen klote meer aan. In de aankomende Resident Evil 3 Remake is dit probleem opgelost en kunnen de messen niet meer breken.
  • Mods zijn vaak erg leuk. Je kunt de meest bizarre dingen in games implementeren, waar een normaal persoon niet eens aan denkt. Zo heeft iemand Isabelle van Animal Crossing in DOOM verwerkt. Zo kun je met dit lieve onschuldige Animal Crossing-figuur demonen te lijf gaan. Tof toch?
  • Het Formule 1 seizoen mag dan helemaal overhoop zijn gegooid door covid-19, de fans worden toch nog op hun wenken bediend. Als je niet fysiek de races kunt afleggen, dan maar digitaal moeten ze hebben gedacht. Omdat niet iedere coureur even goed is in de games, krijgen de goede racers een handicap om het nog een beetje eerlijk te houden.
  • Als je The Mandalorian hebt gekeken - of er ook maar iets van hebt meegekregen, dan weet je dat Baby Yoda zo'n beetje het schattigste op de hele wereld is. Op mijn kids na dan. Alleen lieten de action figures die op Baby Yoda gebaseerd waren nogal te wensen over. Tot nu, want nu heeft Sideshow Collectibles zich in de strijd gemengd. En dan weet je dat je kwaliteit krijgt. Kijk zelf maar. Dat wil je toch gewoon hebben?

The Mandalorian Baby Yoda Sideshow

  • Steam heeft wederom een nieuw record gebroken. Mede dankzij het coronavirus zijn er 22 miljoen actieve gebruikers op hetzelfde moment online geweest. Het vorige record dateert van een week geleden en stond toen op iets meer dan twintig miljoen.
  • Dreams biedt een platform voor gamers om hun eigen games te creëren. Alles wat je maar kunt bedenken kun je maken in Dreams. De enige barrière is je eigen creativiteit. En Nintendo. Want toen een gamer een Mario-game had gemaakt in Dreams was het Japanse bedrijf er als de kippen bij om het level offline te laten halen.
  • Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn veel mensen momenteel helemaal in de ban van Animal Crossing: New Horizons. Zo heb ik Claudia al een tijdje niet op de redactie gespot. Zou ze zich dan toch op een of ander eiland bevinden? Enfin, mensen zijn massaal bezig om een scene uit The Lighthouse te reproduceren. Dat vind ik nou leuk.

Ja hoor, dat was hem weer. Ik vind het ook jammer, maar aangezien je nu toch tijd zat hebt kun je hem natuurlijk ook gewoon weer even opnieuw lezen. Zo is het ook. Als je het toch bij één keer laat, dan heb ik natuurlijk nog wel nachtmuziek voor je in petto. Zoals je van me gewend bent is het een hiphop nummer. Dit keer heb ik De Jeugd van Tegenwoordig gekozen, want het klinkt vrolijk en past wat mij betreft uitstekend bij het mooie weer van de afgelopen dagen. Dus, hola supermercado, telebancos por aquí.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?