Nachtbrakers: 22/05 Met: Pac-Man en Journey to the Savage Planet

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het alweer tijd is voor de laatste Nachtbrakers van de week. Het weekend is al twee dagen aan de gang vanwege Hemelvaartsdag, maar dat neemt niet weg dat er de nodige dingen gebeuren in de game-industrie. Zo is Civilization 6 gratis te krijgen in de Epic Games Store en is de game Maneater uitgekomen, waar Bram een hele leuke review over heeft geschreven. Voor vannacht heb ik in ieder geval ook weer een aantal nieuwtjes op een rij gezet, dus laten we snel beginnen.

Nachtbrakers Jolien

  • Planet Zoo heeft om te beginnen een belangrijke mijlpaal gehaald. De game is namelijk binnen een jaar 1 miljoen keer over de toonbank gegaan!
  • In Animal Crossing: New Horizons zijn honderden spelers op zoek naar de dorpsbewoner Raymond, die kat met heterochromia. Nu is een hacker tientallen exemplaren gratis aan het weggeven. Dus mocht je die kater willen hebben wees er snel bij.
  • Pac-Man blaast vandaag 40 kaarsjes uit. Het is namelijk alweer veertig jaar geleden dat het gele blobje de harten van veel gamers veroverde. Nu heeft NVIDIA een AI de game na laten bouwen. Hoe gaaf is dat?!
  • Nog heel even wachten en Ghost of Tsushima komt uit op de PlayStation 4. Nu lijken veel gamers bang te zijn voor een te hoge moeilijkheidsgraad, want ontwikkelaar Sucker Punch heeft nogmaals moeten bevestigen dat mensen zelf kunnen kiezen hoe moeilijk ze het zichzelf kunnen maken.
  • Cities Skyline is nu tijdelijk gratis op de PlayStation 4 te krijgen. Nu er ook een gratis uitbreidingspakket is uitgebracht, waarmee spelers hun stad groener en milieuvriendelijker kunnen maken. Nice!
  • Anker, een populaire producent van powerbanks, gaat samenwerken met Pokémon. Natuurlijk gaat de elektrische mascotte Pikachu de hoofdrol spelen in deze lijn.
  • Nog een Pokémon-nieuwtje, Pokémon GO gaat op 1 juni voor zeven uur offline voor onderhoudt. De laatste keer dat de app zo lang uit de lucht ging was in 2016 toen Niantic de Gyms aan de mobiele game toevoegde… wat zijn ze van plan?
  • Naast Pac-Man zijn er nog een aantal jarige jobben vandaag. Zo blaast ook Microsoft Solitaire vandaag 30 kaarsjes uit. Hoeveel potjes heb jij op deze desktop-game gespeeld?
  • Er is ook een verassende release vandaag uitgekomen. Een port van Journey to the Savage Planet is namelijk plotseling uitgekomen op de Nintendo e-Shop. Wait, waarom is hier geen advertentie campagne aan vooraf gegaan?!

Journey to the Savage Planet1

Dit was het alweer voor de laatste Nachtbrakers deze week. Nu is het tijd om mijn boek op te pakken en weer verder te gaan lezen. De Ballade van Slangen en Zangvogels is onlangs namelijk uitgekomen en als een ongelofelijke Hongerspelen-weeb heb ik het boek op de dag van de release in handen gekregen. Ik vind het in ieder geval tot nu toe een goed boek en kan niet wachten om er weer in te duiken. Laten we daarom, om de release van het nieuwste boek van Suzanne Collins te vieren, deze Nachtbrakers afsluiten op een Hongerspelen noot. Namelijk met het nummer Hangin Tree uit de eerste Mockingjay-film. Fijn weekend en allemaal en ik zie jullie volgende week weer!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?