Nachtbrakers: 21/05 met Half-Life 2 en PlayStation 5

Poeh, wat was het vandaag toch warm weer. Gelukkig hadden we met z'n allen een vrije dag en heb ik, net zoals de rest van het land, lekker de barbecue aangestoken. Ondanks deze vrije dag sta ik vannacht gewoon weer voor je klaar om je wat sappige nieuwtjes uit de game-industrie te brengen in een kersverse Nachtbraker. Zit je er al klaar voor? Lees dan gauw verder!

Nachtbrakers Claudia

  • We krijgen dit jaar geen E3, maar op 23 juni vindt wel de New Game+ Expo plaats. Tijdens dit evenement kunnen we zo'n 40 nieuwe game-aankondigingen zien van verschillende Japanse en Amerikaanse uitgevers. Nou, eens kijken of er wat interessants bij gaat zitten.
  • Kerbal Space Program 2 is opnieuw uitgesteld vanwege, je raadt het al, het coronavirus. De game staat nu gepland voor een release in de herfst van 2021.
  • Half-Life 2: Episode 4 heeft nooit het levenslicht gezien, daar zowel Valve als Arkane Studios het project hebben geditched nog voordat de game werd aangekondigd. Nu zijn er echter als onderdeel van een documentaire over Arkane Studios nieuwe beelden verschenen van de game die we hadden kunnen hebben.
  • Hardwarefabrikant Razer heeft onlangs een nieuwe koptelefoon voor muziek op de markt gebracht. De Razer Opus koptelefoon kan de buitenwereld helemaal voor je afsluiten, zodat je alleen nog maar je muziek hoort. Kijk, dat is nou wat ik nodig heb. En ook nog eens op tijd voordat het weer drukker gaat worden in de bus!
  • In oktober vorig jaar werd PlayStation Now in prijs verlaagd. Deze prijsdaling heeft ervoor gezorgd dat de dienst ineens twee keer zoveel abonnees heeft gekregen. Er zijn nu ongeveer 2,2 miljoen PS Now-abonnees, terwijl dat er voor de prijsdaling nog maar een miljoen waren. Geen idee waarom, want de dienst is nog steeds inferieur aan de Game Pass, als je het mij vraagt.
  • Nu iedereen massaal thuis aan het werken is, worden programma's als Zoom veelal gebruikt om vergaderingen met andere thuiswerkende collega's te houden. Square Enix heeft hier nu slim op ingespeeld door speciale achtergronden van Kingdom Hearts en Trials of Mana aan te bieden om te gebruiken voor je conference calls. Cool, nu kun je dus ook aan al je collega's op het werk laten zien dat je een Weeb bent.
  • Kenichiro Yoshida, de CEO van Sony, heeft onlangs in een presentatie gezegd dat de PlayStation 5 honderd keer sneller gaat worden dan haar voorganger. Nu lijkt me dat niet heel moeilijk, gezien de PlayStation 4 een trage kut console is, maar goed.
  • Goed nieuws voor de paardenmeisjes onder ons. In Ghost of Tsushima kun je jezelf namelijk verplaatsen op de rug van een knol en, in tegenstelling tot sommige andere games, kan je rauwe frikandel in deze game niet doodgaan. What a time to be alive.
  • Wholesome Games zendt volgende week dinsdag de Wholesome Direct uit. Tijdens deze presentatie worden zo'n vijftig indiegames onthuld die allemaal schattig, lief, vrolijk, relaxed en wholesome af zijn. Precies wat we nodig hebben in deze helse tijden, als je het mij vraagt.

Zo, dat was 'm dan weer voor vannacht. Tijd om mijn bedje in te duiken, want morgen is het gewoon weer een werkdag. We nemen natuurlijk geen afscheid zonder lekkere deuntjes en voor vannacht heb ik gekozen voor Bring Back the Plague van de Amerikaanse band Cattle Decapitation, for obvious reasons. Ik zou deze fijne heren eigenlijk een maand geleden live moeten hebben gezien tijdens hun Europandemic Tour (wauw, wat een toepasselijke naam ook), maar dat kut corona moest natuurlijk weer roet in het eten gooien. Ach, ik begin er langzaam aan te wennen dat ik dit jaar niets leuks mag gaan doen. G'nite! <3

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?