Nachtbrakers: 21/01 met DOOM Eternal, Nintendo en Halo

Weer een nieuwe nachtbraker op de Dolle Doors Dinsdag (voorlopig, want hun oeuvre is nou ook weer niet zo uitgebreid). We gaan weer kijken wat de nacht ons aan nieuws brengt. Ik hoop dat we deze week niet worden opgeschrikt door berichten van uitstel, maar we moeten het maar afwachten. Laten we voorzichtig gaan zoeken en kijken waar het ons brengt.

Nachtbrakers Philip

  • Wil je weten wat je de afgelopen jaren hebt gepresteerd met je gaming hobby? Het is namelijk mogelijk om je Xbox stats van het afgelopen decennium te checken met een handige tool van TrueAchievements. Deze tool geeft je inzicht met gedetailleerde statistieken van je gameplay en schat de prijs die je voor je games betaald hebt.
  • Doom Eternal laat nog even op zich wachten. De release van de game wordt even uitgesteld om de puntjes op de i te zetten. Volgens Marty Straton zou het een hele andere game worden als de release niet wordt uitgesteld. De game is op zich klaar, maar het team van id Software wil de bugs zoveel mogelijk oplossen om echte kwaliteit te leveren. Dus nog even geduld, want er is ook nog geen officiële releasedatum.
  • The Last Autumn is de nieuwste uitbreiding voor Frostpunk en is vanaag vandaag beschikbaar. Het grootste en meest complexe scenario ooit is een prequel dat zich afspeelt voor de oneindige winter en inzicht geeft aan de gebeurrtenissen vooraf. De game en de uitbreiding, The Last Autumn, kun je vinden op Steam en GOG.
  • Mobile Suit Gundam Extreme Versus Maxi ON komt naar de PlayStation 4. Deze port van een arcade game uit 2016 komt dit jaar uit in Japan en Amerika. Extreme VS Maxi ON is een game waar je met een vriend het opneemt tegen twee andere spelers in een arena met verschillende suits (183) uit de Gundam-serie.
  • 343 Industries geeft fans meer inzicht in wat er gaat uitkomen voor Halo: The Master Chief Collection voor de pc. Volgende maand begint de beta van de nieuwe game voor de collectie en de leden van de Halo-community krijgen de mogelijkheid om deze te testen. Je moet wel lid zijn van het Halo Insider Program, maar je kunt je op de website van de ontwikkelaar aanmelden.
  • Een vader mods de Xbox Adaptive Controller, zodat zijn dochter Zelda: Breath of the Wild kan spelen. Eva, de dochter van Rory Steel lijdt aan een zeldzame aandoening waardoor het voor haar lastig is om videogames te spelen met de standaardcontroller of eventuele alternatieven. Rory heeft ervoor gezorgd dat zijn dochter lekker haar gang kan gaan in Hyrule.
  • EverQuest, PlanetSide en DC Universe Online krijgen een eigen studio. Daybreak Game Company heeft meerdere MMO-franchises onder hun hoede. Om iedere franchise genoeg creatieve vrijheid te bieden krijgen ze een eigen studio. De drie studio’s krijgen allemaal hun eigen focus. Darkpaw Games werkt aan EverQuest, Rogue Planet Games werkt aan PlanetSide en Dimensional Ink Games doet het werk voor DC Universe Online.
  • Een gerechtshof in Dallas heeft Nintendo in het gelijk gesteld. Nintendo werd door iLife Technologies Inc. aangeklaagd vanwege het schenden van hun patent op motion sensors die konden zien of kinderen en ouderen vielen. Nintendo zou deze technologie gebruikt hebben voor de Wii remotes en moest tien miljoen dollar schadevergoeding betalen, maar de rechter in Dallas heeft daar een stokje voor gestoken.
  • Check de nieuwe trailer voor Trials of Mana HD remake die Hawkeye and Riesz introduceert. Riesz is kapitein van de Amazon Guard en de prinses van het Kingdom of Laurent. Hawkeye komt uit Nevari, de thuisbasis van het gilde van nobele dieven. Trials of Mana HD remake komt op 24 april naar de PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

Dit was weer het nieuws voor deze Nachtbraker. Ik ben heel erg benieuwd naar Trials of Mana, maar waarschijnlijk ben ik dan nog bezig met Final Fantasy VII Remake. Als we niet nog meer slecht nieuws krijgen, maar nu is het tijd voor muziek. Net zoals vorige week geen videoclip, omdat het in die tijd nog niet gebruikelijk was, maar dat doet niks af aan de muziek.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?