Check hier alle Gameliner Awards Gameliner Awards 2020-content

Nachtbrakers: 20/05 met Amnesia en Crucible

Hee allemaal! Hoe gaat het ermee? Met mij best prima, ondanks het feit dat ik de behoefte voelde om The Evil Within 2 te gaan spelen en non-stop dood te gaan. Dan merk je toch wel dat die loading screens behoorlijk lang duren. Maar goed, het helpt ook niet echt dat ik niet kan richten en dat ik constant overal van schrik. Ik weet ook niet waarom ik mezelf dit aan doe. Ik denk dat ik mezelf gewoon niet zo leuk vind of zo. Verder is alles goed hoor, ik moest even mijn frustraties kwijt. Misschien kan ik die er beter uit typen met een aantal nieuwtjes van vandaag. Wat denken jullie?

Nachtbrakers Eilish

  • Henry Cavill, die we natuurlijk kennen van de tv-serie van The Witcher, heeft model gestaan voor een karakter in de DLC van Total War: Warhammer 2. De 'Warden and the Paunch' DLC komt later deze week uit en vertelt het verhaal van een grote oorlog tussen de High Elves en de Greenskins. Cavill is hierin te vinden in de rol van een elf, die hij heeft gekregen dankzij zijn Instagram posts over het feit dat hij zijn quarantaine-tijd doodt met het schilderen van Warhammer miniaturen.
  • Er gingen al geruchten rond dat System Shock 3 was overgenomen door het Chinese bedrijf Tencent. Het domein van de website was namelijk van eigenaar veranderd. Otherside Entertainment heeft deze geruchten nu bevestigd. Deels tenminste, want de game blijft wel eigendom van Nightdive.
  • De gratis te spelen Shooter van Amazon, Crucible, is vanaf vandaag te downloaden op Steam. Dat is snel gegaan, aangezien de game pas begin mei werd aangekondigd. Het is de eerste game van Amazon Game Studios, dus dan weten we meteen een beetje wat we kunnen gaan verwachten van deze gamestudio.
  • Bethesda bevestigde dat alle seizoenen van Fallout 76 gratis zullen zijn. Nadat de season pass werd aangekondigd, vroegen een hoop spelers zich af of ze hiervoor moesten gaan betalen. Nou, niet dus. De zorgen waren allemaal voor niets. Wel begrijpelijk, aangezien de gamestudio eerder aangaf dat 'het summer season voor alle spelers gratis te spelen zou zijn', wat wel eens kon betekenen dat het vervolgseizoen niet gratis zou zijn.
  • De Microsoft Flight Simulator closed beta gaat in juli van start. Een specifieke datum is er nog niet, maar Microsoft gaf aan dat de launch in midden-juli zal zijn. De eerste technische Alpha ging in oktober van start. Mocht je van plan zijn de game te gaan spelen, kijk dan eerst goed naar de system requirements, want die zijn nogal hoog. Hoger dan je zou verwachten van deze game.
  • Volgens een recente poll in de groepschat van Gameliner heb ik het niet zo op Xbox. Ik zal mijn naam dus maar even zuiveren door een leuk nieuwtje te brengen. Xbox heeft namelijk een lentecollectie aan merchandise. Dus ben jij een 'Xbox Chad', of hou je gewoon heel erg van de kleurcombinatie groen-zwart, dan kun je er eens naar kijken. Toch moet ik zeggen dat ik nog steeds meer fan ben van PlayStation. De controllers zijn meer geschikt voor mijn kleine handen.
  • Na tien jaar keert de horrorgame Amnesia terug met Rebirth. Frictional Games maakte bij het ontwikkelen van de game gebruik van de lessen die ze leerden van SOMA. Rebirth speelt zich af in een totaal andere wereld dan The Dark Descent, maar de stijl gaat niet veranderen. In je achterhoofd hoor je nu waarschijnlijk PewDiePie ergens in de verte schreeuwen. Met de nieuwe aanvulling op de Amnesia-franchise wil Frictional Games een 'diepere horror-ervaring' creëren. Dat betekent dat ik deze game zeker moet spelen. Maar dan wel van onder een dekentje.
  • De laatste Mario Kart Tour kreeg vandaag de Jungle Tour update, die een aantal nieuwe karakters toevoegt aan de game. Dixie Kong en Funky Kong zijn nu beschikbaar om mee te racen. Daarnaast is er ook een nieuwe kart bijgekomen waar je uit kunt kiezen, de Rambi Rider kart, die duidelijk gebaseerd is op Rambi Rhino. Misschien ken je die nog van de oudere games van Donkey Kong?
  • Iemand heeft de intro van Half-Life: Alyx nagemaakt in Far Cry 5 en dat ziet er best gaaf uit. Handig als je geen VR hebt. Al moet je dan nog steeds wel Far Cry 5 in je bezit hebben. The choice is yours. De intro van de laatste Half-Life game is echt een plaatje. Je krijgt een goede blik op de citadel en de daken van City 17. Nu is er dus een andere manier om die intro opnieuw te beleven.

Daar zaten toch wel weer leuke nieuwtjes tussen. Fijn, even iets anders dan constant tot pulp te worden geslagen door dezelfde zombie. Oké, oké, ik stop al. Ik ben bang dat ik toch maar weer verder ga spelen, want als ik niet bij de volgende checkpoint kan komen word ik gek van mezelf. Dat word ik de afgelopen tijd toch al wel, maar hé, wie niet? Ik sluit daarom deze Nachtbraker af met een nummer dat ik eigenlijk verschrikkelijk vind en dat altijd in mijn hoofd blijft hangen tot ik wil kotsen. Waarom gebruik ik het dan? Nou, het past zo mooi in het thema 'ellenlange loading screens' en 'slimme lockdown'. Bye bye peeps, tot de volgende keer!

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?