Nachtbrakers: 20/02 met Sony PlayStation, Fortnite en Cyberpunk 2077

Dag lieve lezer! Je leest het goed, deze donderdag is je favoriete redacteur er weer bij om je van de laatste sappige nieuwtjes uit de game-industrie te voorzien. Deze Nachtbraker zit dan ook bomvol leuke en spannende nieuwtjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale mod die Arthur Morgan rooie oortjes bezorgt, of een wel hele bijzondere trailer van Death Stranding? Al een beetje benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Nachtbrakers Claudia

 • Vorige maand werd bekendgemaakt dat Sony PlayStation dit jaar niet aanwezig is op de E3. Sony is volgende week echter ook niet aanwezig op PAX East. Volgens het bedrijf is deze beslissing genomen vanwege de dreiging van het coronavirus. Wat een mietjes zijn het ook...
 • Eerder dit jaar werd Byleth toegevoegd aan Super Smash Bros. Ultimate. Er werd toen tevens aangekondigd dat er nog een tweede Fighters Pass aankomt. Volgens Sakurai en Nintendo zijn er echter geen plannen om na deze tweede Fighters Pass nog meer vechters aan Smash Ultimate toe te voegen. Komt er daarna dan toch een nieuwe Smash-game aan?
 • Twee jaar geleden werd Desperados III aangekondigd. De game stond destijds gepland voor 2019, maar daar kwam uiteindelijk niets meer van terecht. THQ Nordic heeft nu een nieuwe trailer van de game uitgebracht en tevens bekendgemaakt dat de game deze zomer uitkomt.
 • Valentijn is dan weliswaar een week geleden, maar toch wil ik het hier even een beetje over de liefde hebben. De PlayStation 4 en Xbox One hebben elkaar namelijk gevonden in de game Playerunknown's Battlegrounds. In PUBG kunnen spelers op beide consoles nu samen met elkaar een party vormen. Is dit wat ze bedoelen met een interraciale relatie?
 • Het tweede seizoen van Fortnite Chapter Two is vandaag onthuld. Dit seizoen staat helemaal in het teken van geheim agenten en het lijkt erop dat het Marvel-personage Deadpool ook een grote rol gaat spelen.
 • Hideo Kojima heeft vanochtend een wel hele bijzondere trailer van Death Stranding gedeeld. De trailer is geheel in de stijl van de film 1917 gemaakt. Waar deze trailer precies voor dient, is vooralsnog niet duidelijk. Lekker vaag weer, meneer Koijma!
 • Als jij ook een pc-gamer bent, dan heb je wellicht ook de voorkeur voor een bepaalde gamelauncher. Wanneer je eerder vandaag via Google naar de launcher Steam hebt gezocht, dan had je wellicht een hele bijzondere boodschap kunnen zien. De Google-omschrijving bij het zoekresultaat van Steam toonde namelijk de tekst "Fuck Epic Games Store." Ik kan het ze niet kwalijk nemen hoor. Fuck de Epic Games Store!
 • Ok, als Eindhovenaar moet ik toch wel even dit nieuwtje vermelden. In de Active eSports Arena hier in Eindhoven is gisteren namelijk een nieuwe, hele vette, game toegevoegd die je er kunt gaan spelen. De VR-eSportsgame Exodus Burned van studio Pillow's Willow is een soort combinatie tussen Dance Dance Revolution en Guitar Hero die je in teams van twee spelers tegen elkaar speelt. Klinkt het allemaal een beetje vaag? Ga het dan gewoon een keer checken als je in de buurt bent!
 • Ontwikkelaar Sheepolution heeft een wel hele vette, maar ietwat vreemde, game gemaakt. And Yet It Hurt is namelijk een RPG die je geheel in Notepad speelt. Yup, als je altijd al een keer een game had willen spelen in de kladblok-applicatie op je pc, dan is dit nu je kans.
 • Ok, dit heeft misschien bar weinig met gaming te maken, maar ik vind dat ik in mijn Nachtbraker het hier en daar ook wel een keertje over lifestyle mag hebben. McDonald's komt namelijk met een lijn geurkaarsen die stuk voor stuk ruiken naar ingrediënten van een Quarter Pounder. Kijk, dit zijn nou het soort dingen die ik graag in huis zou willen halen.
 • Jaren geleden had Rockstar te kampen met een enorme controverse rondom een minigame in GTA: San Andreas waarin hoofdpersoon CJ seks had met zijn vriendin. De minigame is uiteindelijk verwijderd, maar een stel slimme modders hadden een mod ontwikkeld waarmee de minigame terug in de game geplaatst kon worden. Deze mod, genaamd Hot Coffee, is nu ook voor Red Dead Redemption 2 beschikbaar. Middels deze mod kan Arthur Morgan een paar fijne minuutjes beleven met een dame van lichte zeden. Uhh, het is maar waar je het warm van krijgt...

Nou, de Nachtbraker zit er weer op voor deze donderdag. Nog maar een dagje werken of naar school en dan is het weer weekend. Heb jij nog wilde plannen? Ik in ieder geval niet. Dit weekend, en de komende week, staan voor mij geheel in het teken van lekker rustig aan doen en natuurlijk een beetje gamen. Ik ga volgende week dan ook zeker geen carnaval vieren. Begrijp me niet verkeerd, ik drink graag een biertje met mijn vrienden, maar die muziek is gewoon niet om aan te horen. Over muziek gesproken, deze Death Metal Donderdag sluit ik af met een klassieker uit 1989. G'nite! <3

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?