Nachtbrakers: 17/09 met Call of Duty: Modern Warfare, Castlevania: Grimoire of Souls en Overwatch

Hey Claudia, wat doe jij nou in hemelsnaam op de dinsdag? Dat is een goede vraag, lezer! Normaal is de donderdag inderdaad mijn Nachtbraker-dag, maar vandaag doe ik 'm even op de dinsdag. Verandering van spijs doet immers eten. Vandaag staan er flink wat snacks op het menu; wel vijftien om precies te zijn. Krijg je al een beetje trek?

Nachtbrakers Claudia

 • Overwatch heeft vandaag een nieuw in-game event gekregen met een LEGO-thema. Middels dit evenement kun je een speciale LEGO-skin voor Bastion vrijspelen die hem eruit laat zien alsof hij van plastic blokjes is gemaakt. LOL.
 • Mocht je nou een pc-gamer zijn en daarnaast ook nog eens een Call of Duty-fan, dan heb ik goed nieuws voor je. Je krijgt Call of Duty: Modern Warfare namelijk gratis bij de nieuwste RTX-kaarten van Nvidia. Tijd voor een GPU-upgrade dus!
 • Je kent The Offspring vast wel, he? Die ouwe punkers van Pretty Fly For a White Guy? Nou die band speelt dus morgen een in-game concert in World of Tanks. Gratis rockconcert? Count me in!
 • De Entertainment Software Association (ESA) wil volgend jaar van de E3 een soort festival maken. Met influencers, fastpasses en dat soort shit. Juist.
 • Hideo Kojima gelooft dat een sequel voor Death Stranding er zeker in zit. Hij gelooft zelfs dat deze game de geboorte gaat zijn van een heel nieuw genre. Zullen we nou eerst even de release van Death Stranding zelf even afwachten, meneer Kojima?
 • Tijdens de Tokyo Game Show heeft Konami een nieuwe Castlevania-game onthuld. De game heet Castlevania: Grimoire of Souls en is... tromgeroffel... Een mobiele game!
 • De speciale SNES-controller voor de Nintendo Switch is nu te koop in de Verenigde Staten. Het ding is een exacte kopie van de originele controller, maar dan draadloos. Dus wanneer krijgen wij 'm, Nintendo?
 • De Tokyo Game Show had dit jaar 262,076 bezoekers. Dat zijn erg veel bezoekers, maar wel minder dan vorig jaar.
 • Een of andere nerd YouTuber genaamd TheHeightAdvantage heeft Minecraft uitgespeeld zonder ook maar een enkele stap te zetten. Het is maar waar je je mee bezig wilt houden in je vrije tijd...
 • Je kent vast die plastic Funko Pop-figuurtjes wel met die grote hoofden en grote zwarte oogjes. Nou, daar komt nu blijkbaar een film van.
 • We weten natuurlijk allemaal dat Japan ontzettend cool is en allemaal vette shit heeft waar wij hier in Nederland enkel van kunnen dromen. Volgend jaar krijgt Japan er nog een reden bij om naar het land van de rijzende zon te verhuizen. In het Nipponbashi-district van Osaka komt namelijk een heus eSports-hotel te staan dat Esports Hotel E-Zone Cyberspace heet. Sugoi desu ne!
 • Even voor de sci-fi nerds onder ons: Battlestar Galactica krijgt een reboot. De serie is wel enkel te bekijken via de nieuwe streamingservice van het Amerikaanse televisienetwerk NBC, wat dus inhoudt dat wij het hier waarschijnlijk niet kunnen kijken. Desalniettemin, BATTLESTAR GALACTICA KRIJGT EEN REBOOT!

Battlestar Galactica reboot

 • Voor de tabletop nerds onder ons: er is een nieuw Dungeons & Dragons adventure-boek uit. Dit boek heet Baldur's Gate: Descent Into Avernus en laat je spelers door Baldur's Gate banjeren om vervolgens in de hel te belanden. Roll for Initiative!
 • De LEC, oftewel de League of Legends European Championship werd dit jaar gehost vanuit Berlijn. De wedstrijden werden dit jaar in de Duitse stad gespeeld, maar ook de teams verbleven er gedurende het kampioenschap om samen te trainen. Blijkbaar was het internet in Berlijn zo slecht dat sommige teams erdoor dagen aan training misliepen. Ach, League is toch een kutspel.
 • Yuji Naka, voormalig hoofd van Sonic Team en hoofdprogrammeur van de originele Sonic the Hedgehog-games, werkt al bijna twee jaar bij Square Enix. Hij maakte onlangs bekend dat hij bij zijn nieuwe werkgever aan een nieuwe IP werkt. Veel weten we nog niet van deze nieuwe game, maar het wordt in ieder geval een actiegame. Hype!

Zo, dat was 'm dan weer voor vandaag. Met een voldaan gevoel sluit ik deze Nachtbraker af. Uiteraard, ook op de dinsdag, weer met een muziekje. Omdat ik vandaag niet zoveel inspiratie had, het is immers niet mijn vaste Nachtbraker-dag, heb ik gekozen voor iets dat je waarschijnlijk wel kent. Weet je nog dat ik het een paar regels hierboven had over The Offspring en hun nummer Pretty Fly For A White Guy? Als je nu nog steeds niet weet waar ik het over heb, dan kun je het nummer hieronder beluisteren en denk je "ooooh, dat nummer!". Nou, veel luisterplezier, welterusten en tot volgende week. Volgende week natuurlijk gewoon weer op de donderdag.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?