Nachtbrakers: 16/01 met Google Stadia, PlayStation 5 en Horizon Zero Dawn

Het is weer donderdagnacht en dat betekent dat het weer tijd is voor een Nachtbraker van je favoriete redacteur. Tussen al het nieuws over uitstelgedrag door zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere dingen gaande in de game-industrie. Zo heb ik voor vandaag een paar sappige geruchten voor je, maar ook heel wat goed nieuws om de pijn van al die grote uitgestelde games een beetje te verzachten. Ga er dus maar even goed voor zitten!

Nachtbrakers Claudia

  • We trappen de Nachtbraker vandaag af met goed nieuws! Google heeft namelijk aangekondigd dat Google Stadia dit jaar meer dan 120 speelbare titels krijgt. Naast Doom Eternal, Cyberpunk 2077 en Watch Dogs Legion mogen we dit jaar dus nog veel meer games op Stadia verwelkomen. Wordt het dan eindelijk de moeite waard om het aan te schaffen?
  • Begin dit jaar had ik het erover dat Metro Redux een PEGI Rating heeft gekregen voor de Nintendo Switch. Uitgever Deep Silver heeft nu aangekondigd dat de game inderdaad naar de Switch komt en wel op 28 februari.
  • Ook voor pc-gamers heb ik goed nieuws. Volgens mysterieuze bronnen komt Neerlands Trots Horizon Zero Dawn dit jaar nog naar de pc. Kijk, dat is nou nieuws waar ik op zat te wachten.
  • Als je ook zoveel zin hebt in het nieuwe competitieve seizoen van Call of Duty, dan heb ik ook goed nieuws voor je. Activision heeft namelijk de regels aangescherpt voor de aankomende Call of Duty League. Zo worden er bepaalde maps en wapens uit de competitie verbannen en wordt er met een puntensysteem gewerkt.
  • Een paar dagen geleden werd het nieuws naar buiten gebracht dat Sony dit jaar niet op de E3 aanwezig is. Met de komst van een nieuwe console lijkt dat wellicht een rare zet, maar het lijkt erop dat de onthulling van de PS5 niet heel lang meer op zich laat wachten. David Jaffe, een oud-ontwikkelaar van onder andere God of War, zegt dat de PlayStation 5 volgende maand onthuld gaat worden.
  • In Japan hadden ze natuurlijk weer het geluk gehad dat ze de Ni No Kuni film gewoon lekker in de bioscoop konden zien. Gelukkig is de film inmiddels naar het Westen gekomen en kunnen ook wij ervan gaan genieten. Goed, hij is momenteel alleen nog maar in de Amerikaanse en Britse Netflix te zien, maar dat houdt je toch zeker niet tegen?
  • Xīn nián kuài lè! Op 25 januari begint het Chinese Nieuwjaar en om het jaar van de rat te vieren, heeft Blizzard een wel heel speciaal evenement naar Overwatch gebracht. Tijdens het Lunar New Year-evenement kun je namelijk een nieuwe gamemodus spelen en zijn er een aantal toffe skins te verkrijgen die gebaseerd zijn op traditionele Chinese klederdracht.
  • David Cage, de oprichter van de studio Quantic Dream, heeft ook goed nieuws voor ons. Middels een verlate nieuwjaars-tweet zegt hij dat zijn studio, die bekend is van games als Detroit: Become Human, Heavy Rain en Beyond: Two Souls, heel wat voor ons in petto heeft in het jaar 2020. Zou het hier gaan om een nieuwe titel voor de next-gen console van Sony?

Nou, het zit er weer op voor deze donderdag. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen opvrolijken met de nieuwtjes van vannacht. Hopelijk krijgen we morgen wat fijner nieuws voor onze kiezen. Mocht je nog wat extra vrolijkheid nodig hebben, dan raad ik je graag het volgende nummer aan. The Pursuit of Vikings is wat mij betreft een van de betere nummers uit het Melodic Death Metal-genre. Wist je trouwens dat de naam van deze band, Amon Amarth, de Elvennaam is voor Mount Doom uit de boeken van J.R.R. Tolkien? Met dit stukje geek-wijsheid sluit ik dan ook graag deze Nachtbraker af en wens ik je verder nog een hele fijne nacht toe. G'nite! <3

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?