Nachtbrakers: 15/10 met Overwatch, Control en The Internet Archive

Dag lieve vrinden van de Nachtbrakers! Hoe gaat het ermee? De dinsdagnacht is weer aangebroken en dat houdt in dat jouw favoriete Gameliner-redacteur de nachtwacht houdt. En dat terwijl ie al twee dagen helemaal niet fit is. Ja, je leest het goed, d'n Delano gaat niet echt lekker de laatste dagen. Na twee dagen thuis in bed gelegen te hebben, met drukkende hoofdpijn, duizeligheid en alle griepsymptomen van dien, sta ik toch paraat voor jou deze nacht. We gaan er wat van maken! Wees gerust, we gaan het niet over dat jank spel Fortnite hebben. Daar ben ik immers te ziek voor. Het enige wat ik erover kwijt wil is dat ik het betreur dat deze game-industrie beledigende game is wedergekeerd. Van mij had het weg mogen blijven, want ik miste het als kiespijn. Laten we ons daarom vooral op nieuwtjes richten die er wel toe doen. Deze avond gaan we het hebben over Overwatch, Control en The Internet Archive. Yeah Let's Go!

Nachtbrakers Delano

  • In het kader van Halloween zijn er acht nieuwe 'horror' skins toegevoegd aan de razend populaire shooter-game Overwatch. Daarnaast hebben spelers de mogelijkheid om tot en met 4 november deel te nemen aan een Halloween evenement. Ja, ook Switch-gamers hebben hier toegang toe!
  • Voor de mensen die het ook maar iets interesseert: deze winter verschijnt er een fysieke versie van de game Life is Strange 2. Sorry, maar dit boeit mij in ieder geval geen flikker. Maar je kunt het maar ergens gelezen hebben, toch?
  • Ben je bekend met het fenomeen 'The Internet Archive'? Dat is een archief van het internet, waarmee je terug in de tijd kunt reizen en dus ook websites van jaren geleden kunt opvragen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld Gameliner uit 2010 nog eens te bezoeken. Niet dat je dat wilt, want toen was ik hier nog geen redacteur. Anyways! Er zijn maar liefst 2500 MS-DOS-games toegevoegd aan het archief, die je rustig kunt opstarten. Reden genoeg voor nostalgie snuivers om een kijkje te nemen!
  • Onze vrinden van ontwikkelaar CD Projekt RED hebben openlijk gesproken over de verschrikkelijke trend die al een tijd gaande is binnen de game-industrie: microtransactions. Gelukkig vinden ook zij het een slechte ontwikkeling. Tenminste iemand die het begrijpt. Ik ben trots op ze.

Control2

  • Ter ere van de Overwatch-release op de Nintendo Switch zou er een speciaal evenement plaatsvinden in New York. Hier zouden Overwatch-spelers de mogelijkheid krijgen om de stemacteurs van de game te ontmoeten. Maar Blizzard Entertainment heeft weer eens roet in het eten gegooid, want zij hebben het evenement last minute geannuleerd! Het lijkt wel alsof de ontwikkelaar er alles aan doet om nog kutter te zijn dan de dag ervoor. Man man man.
  • Henry Cavill, de hoofdrolspeler in de opkomende The Witcher-serie, doet tijdens een interview aan het Franse magazine Premiere een boekje open over hoe hij helemaal opging in het universum van The Witcher, tijdens de opnames van de serie. What a man.
  • League of Legends blaast op de 26ste van deze maand tien kaarsjes uit. De game bestaat dan tien jaar! Ter ere van deze speciale gelegenheid houdt de ontwikkelaar, Riot Games, morgen een speciale livestream waarin wordt teruggeblikt en vooruit gekeken. Het gerucht gaat dat Riot morgen de mobiele versie van League of Legends onthuld aan het publiek. Spannend! In de onderstaande video is mogelijk de mobiele versie van de razend populaire MOBA te zien. Ik distantieer me nog een klein beetje van dit gegeven, want dit is nog niet bevestigd, en ik doe niet graag aan fake news.

Dat was'm dan alweer voor deze nacht. Een iets kortere Nachtbrakers dan dat je normaliter van me gewend bent, maar daardoor niet minder vermakelijk. Hopelijk ben je er met plezier doorheen geracet. Heel erg veel succes met wat je moet doen! De week is al weer doormidden, kanjer van me. Nog twee werkdagen door karren en dan is het weer weekend. Morgen staat ons wonderkind voor je klaar met natuurlijk weer een nieuwe Nachtbrakers. Ik ga me alvast mentaal voorbereiden op morgen, want ik mag na twee dagen ziek, zwak en misselijk weer aan de bak. Voordat ik je ga verlaten sluiten we traditiegetrouw weer af met een toffe plaat. Ditmaal een gouden oude! Veel luisterplezier en tot volgende week, m'n vrind.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?