Nachtbrakers: 14/08 Met: Fortnite en Zelda

Hallo allemaal! Het was me een heet weekje en ik ben nog net niet weggesmolten met de nadruk op net niet. Het was ook een aardig heet weekje in de game-industrie, met name door de fittie tussen Fortnite, Apple en Google. De twee techgiganten hebben de battle royale-game uit hun app stores gegooid, omdat Fortnite zich volgens hen niet aan de regels heeft gehouden. Verder was het ook een donkere week voor Xbox-fans met het uitstel van Halo Infinite, waardoor de launch van de Xbox Series X er opeens een stuk leger uitziet. Voor vanavond heb ik ook weer wat sappige nieuwtjes op een rijtje gezet dus laten we snel beginnen!

Nachtbraker Jolien

  • Vandaag was Total War gratis beschikbaar in de Epic Games Store. Veel gamers, 7,5 miljoen om precies te zijn, hebben van deze actie gebruik gemaakt. Dat zijn veel mensen!
  • Een paar weken terug werd er een gesealde versie van de klassieke Super Mario Bros. geveild voor 150 duizend dollar. Nu biedt de koper van de game aandelen aan voor geïnteresseerden. Voor 50 dollar heb je een aandeel in handen. Nee, ik maak geen grap.
  • In mijn review van de pc-versie van Horizon Zero Dawn had ik het er al over dat mijn game wat prestatieproblemen had en dat Guerrilla Games heeft beloofd dit te gaan oplossen. Die belofte is Guerrilla Games nu nagekomen, want de eerste patch-update is nu uitgekomen. Op Twitter zeggen ze dat er nog meer patches uit gaan komen om alle problemen de wereld uit te helpen!
  • Zoals uit mijn thumbnail en tachtig procent van mijn Rondvraag-bijdrages blijkt, ben ik een groot fan van The Legend of Zelda-franchise. Nu gaat er een gerucht rond dat de Triforce in Ocarina of Time eigenlijk een collectible was. Wat?!
  • Eerder vertelde ik al dat Halo Infinite is uitgesteld naar volgend jaar. Energiedrank-merk Monster Energy lijkt het nieuws alleen gemist te hebben, want ze zijn gewoon begonnen met de start van hun Halo Infinite-campagne. Oepsie?
  • In mijn eerdere Nachtbrakers had ik het al over de Pokémon ASMR’s die zijn uitgekomen. Nu is er nog één uitgekomen met de allerbeste pokémon ooit, Squirtle! Hij is hieronder te bekijken en ja het is schattig en vaag.
  • Er komt blijkbaar een nieuwe game uit op de GameBoy Color. Het gaat om de game POWA! die ergens dit jaar moet uitkomen. De game is nu te reserveren en er komt ook een special edition uit!
  • Fortnite gaat een druk jaar krijgen met de rechtszaken tegen Apple en Microsoft, maar nu is de game ook zelf aangeklaagd. Het bedrijf dat in het bezit is van de Florida Stonehenge, ook bekend als de Coral Castle, heeft Fortnite aangeklaagd voor het gebruik van ‘hun naam’. Epic Games zal een druk jaar krijgen als het zo door blijft gaan…
  • Als laatste is er nieuwe teaser gevonden van de nieuwse Call of Duty-game. Een gamer heeft een nieuwe geheime basis gevonden op een boerderij in Call of Duty: Warzone. Wanneer gaan ze die game eindelijk eens aankondigen?

Dit was het alweer voor deze Nachtbrakers deze week! Nu is het tijd om mijn laptop af te sluiten voordat die in de brand vliegt. Maar eerst moet deze editie afgesloten worden met muziek en ik heb weer een leuk zomernummer uitgekozen voor vandaag. Het gaat om Bailar van Deorro feat. Elvis Crespo. Een heel fijn weekend allemaal en ik zie jullie volgende week weer!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?