Gameliner 15 jaar vijftien-daagse

Nachtbrakers: 14/01 met Resident Evil 3, Bioshock en Phil Spencer

Het is weer tijd voor een nieuwe nachtbraker. Vandaag kregen we te horen dat releasedatum voor Final Fantasy VII Remake iets is uitgesteld en verschoven van 3 maart naar 10 april. Laten we hopen dat de nacht vergelijkbaar nieuws verbergt en dat ik het voor jullie kan vinden. Ik hoop alleen niet vergelijkbaar nieuws tegen te komen, maar we wachten het af. Laten we beginnen.

Nachtbrakers Philip

  • Epic blijft proberen het marktaandeel voor de Epic Games Store te vergroten. Ze blijven focussen op exclusieve titels om hun positie te versterken in de door Steam gedomineerde markt. Steve Allison, Epic Games Store General Manager, gaf toe dat negentig procent van de nieuwe releases “exclusives” zijn en de meeste winst genereren. Zo heeft Epic Games in afgelopen september en december exclusieve deals gemaakt met indie game ontwikkelaars.
  • Misschien een leuke plaats om te werken, want CD Projekt Red heeft verschillende cadeautjes gegeven aan medewerkers die al een tijd voor het bedrijf werken. Zo heeft de ontwikkelaar van The Witcher en Cyberpunk 2077 een leren jas gebaseerd op de protagonist uit Cyberpunk 2077 gegeven aan alle medewerkers die tien jaar bij het bedrijf zitten. Ook werden twee elektrische gitaren met hoes verdeeld dus als je je kerstpakket niks vond dan weet je waar je moet solliciteren.
  • Capcom heeft voor Resident Evil 3 Remake een nieuwe trailer uitgebracht. Zo zie je hoe Nemesis er in dit deel uit komt te zien en zie je een aantal bekenden zoals: Brad Vickers en Mikhail Victor. Ook wordt een nieuw monster, The Hunter, geïntroduceerd. Nog even wachten, want op 3 april is het zover.
  • Volgens de Taiwanese game rating board krijgt de Nintendo Switch vier Bioshock titels. Dit zijn: Bioshock Remastered, Bioshock 2 Remastered, Bioshock: The Collection en Bioshock Infinite: The Complete Collection. Dus nog geen nieuw deel en 2K Games moet dit gerucht nog wel bevestigen.
  • Phil Spencer grijpt elke kans om de Xbox en Microsoft te promoten. Na het nieuws dat Sony weer niet naar de E3 komt, heeft Spencer op Twitter gesproken over wat ze allemaal van plan zijn. Hopelijk wordt er veel aandacht besteed aan de nieuwe Xbox Series X en hebben ze wat exclusives, want vorig jaar viel het allemaal wat tegen.
  • Voor de fans van de Power Rangers is er goed nieuws. De Power Rangers maken hun opwachting in de eSports. Power Rangers: Battle for the Grid League begint dit weekend in Chicago. De beste acht deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen in Las Vegas tijdens de EVO 2020.
  • Billie Eilish gaat de “theme song” van de nieuwe James Bond-film, No Time To Die, vertolken. De artiest met een Grammy Award nominatie heeft de nieuwe track samen met haar broer Finneas geschreven. Billie Eilish is de jongste artiest ooit die een nummer voor een Bond-film heeft geschreven. No Time to Die draait vanaf 2 april in de bioscopen.
  • The Gloomhaven en Pandemic Legacy gaan samenwerken aan een nieuw project. Twee van de meest populaire modern board game designers Rob Daviau (Pandemic Legacy) and Isaac Childres (Gloomhaven) zijn een nieuwe Kickstarter begonnen om dit project te financieren. Return to Dark Tower is nu op Kickstarter en de basisgame kost 125 dollar.
  • Microsoft en Sony houden de meeste details van hun nieuwe consoles geheim. Dit houdt de fans niet tegen en zij laten hun creativiteit vrij lopen. Zo maken ze hun eigen startschermmenu’s en nu heeft een fan van de Xbox een game case voor het fictionele Alan Wake: Chapter 2 gemaakt. Het ziet er goed uit, maar we wachten af wat Microsoft creëert, hopelijk krijgen we meer te zien tijdens de E3.

Xbox case

Zo dat waren ze weer deze nacht. Het is meegevallen met verdere verontrustende berichten over uitstel van andere grote titels. We kijken wat de rest van de week gaat brengen. Om de dag af te sluiten, ben ik vorige week begonnen met een liedje van de The Doors. Nu dacht ik aan de Dolle Doors Dinsdag om zo nog een paar nummers er doorheen te pushen en jullie te vervelen met mijn oude muzieksmaak. En het is iets waar ik nu al weer naar verlang in deze druilerige winter. Net op tijd.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?