Nachtbrakers: 13/02 met Half Life: Alyx, Xbox One en de SNES PlayStation

Hela hola! Helaas beste lezer van me, jullie favoriete redacteur van de donderdagavond is helaas verhinderd om de Nachtbraker voor haar rekening te nemen, maar geen nood! Ik neem het stokje wel even van haar over. Claudia is vandaag naar het launch event van Dreams geweest. Je weet wel, die game waarin je zelf games kunt maken alsof je een heuse gamedesigner bent. Binnenkort check je haar review op de site, maar tot die tijd kun je je altijd nog verlekkeren aan mijn preview van Dreams. Enfin, laten we snel kijken wat er vandaag allemaal gaande was in onze geliefde game-industrie.

Nachtbrakers Patrick

  • Wij Nederlanders houden natuurlijk wel van gratis, daar staan we immers om bekend. Sjees dus als de wiedeweerga naar de Epic Games Store, want daar kun je nu Kingdom Come: Deliverance en Aztez voor niks, nakkes nada binnenhalen. Tipje van flipje.
  • De tactische JRPG Yggdra - ja, probeer dat maar eens zonder stotteren vloeiend uit te spreken - komt naar de Nintendo Switch. Over een maand. Alleen in Japanland. Jammer joh.
  • Even eerlijk, hoe vet is deze? Shut up and take my money Microsoft! Ik wil deze special edition. Ik wil je niet per se op ideeën brengen, maar ik ben binnenkort jarig. Check ook even die blitse schoenen dan!
  • De schrijver van de eerste twee Mass Effect-games gaat aan de slag bij Archetype en zijn eerste project wordt - hoe verrassend - een sci-fi role playing game. Laten we hopen dat het minstens zo vet wordt als Mass Effect. Fingers crossed!
  • Het bieden op de Super NES CD-ROM System is van start gegaan. Met een openingsbod van 30.000 dollar wordt er met serieus geld gesmeten om het bewijs van de kortstondige liefde tussen Nintendo en Sony op de kop te kunnen tikken. Op het moment van schrijven is het bedrag al opgelopen naar 48.000 dollar. Zodra jij dit leest zal het al wel weer een stuk hoger liggen. Dus trek die portemonnee maar wijd open als je dit hebbedingetje aan je collectie consoles toe wil voegen.
  • Onze vrienden van SEGA hebben een nieuw aankondigingstrailertje gedropt voor Sakura Wars en hebben daar gelijk maar even een releasedatum bij gegeven. Zet 28 april maar even in je agenda als deze game op je radar staat.
  • Het is weer rumoerig in de wereld van Pokémon, want momenteel is er een probleem met de suprise trades in Pokémon Sword en Shield. Het resultaat is dat je game crasht, nooit leuk. Gelukkig doet het euvel niets met je save file, dat scheelt dan weer.
  • Infinity Ward zegt sorry. Niet gewoon voor de lol natuurlijk, maar omdat de updates die zij uitbrengen voor Call of Duty: Modern Warfare iedere keer zo ontiegelijk groot zijn. De meest recente update omvangt zo'n 70 gigabytes. Wat een joekels van updates. Sorry dus.
  • Valve heeft ein-de-lijk de releasedatum voor Half Life: Alyx verklapt! Vanaf 23 maart kunnen we de wereld van Half Life in virtual reality bekijken. Mits je vr hebt dan, maar dat spreekt voor zich.

Het zit er weer op, de Nachtbraker van de donderdag is geschreven en we zijn alweer aangekomen bij het slotakkoord. Terwijl jij dit leest is Claudia weer lekker warm thuis, teruggekeerd van haar reis uit België. Volgende week zit zij dus weer op haar vaste stekkie; de donderdagavond. Nu weet ik dat het normaal gesproken Death Metal Donderdag is en dat wil ik natuurlijk best in ere houden, maar ik heb er de ballen verstand van. Ik heb mijn uiterste best gedaan iets in die richting te vinden, dus ik hoop dat jullie het kunnen waarderen. Mocht je al bijna in slaap zijn gevallen, dan is hier je muzikale Red Bull. Proost!

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?