Nachtbrakers: 13/01 met PlayStation 5, Pokémon en Minecraft

Hé daar, heb je een lekker weekend gehad? Ik wel hoor. De eerste dag van de week zit er inmiddels weer op, dus het aftellen richting het volgende weekend is alweer begonnen. Dat aftellen doen we bij Gameliner natuurlijk met de dagelijkse Nachtbrakers die je elke dag om middernacht bij ons kunt lezen. Ook vandaag heb ik weer genoeg leuke nieuwtjes bij elkaar gescharreld om je de nacht door te helpen. Ik heb er zin in! Jij ook? Komt 'ie weer!

Nachtbrakers Patrick

  • Ik trap deze editie van de Nachtbrakers gelijk af met positief nieuws, want dat is altijd fijn. Afgelopen zondag was de laatste dag van Awesome Games Done Quick en zoals elke editie wordt er ook geld opgehaald voor het goede doel. Dit keer is er ruim drie miljoen dollar opgehaald voor de Prevent Cancer Foundation.
  • Riot Games is niet alleen druk met het maken van digitale games, maar heeft zich ook gestort op table top games. Het project waar zij nu mee bezig zijn is Tellstones, zo hebben zij vandaag onthuld. Uiteraard speelt de game zich af in het Leage of Legends-universum.
  • Wat gebeurt er als je tijd teveel hebt en dit steekt in Minecraft? Dan krijg je bouwsels zoals hieronder in de video te zien is. Een fan van Harry Potter heeft daar zo'n beetje de hele wereld van J.K. Rowlings meesterwerk nagebouwd en niet onverdienstelijk.
  • Er was afgelopen weekend paniek, want GTA IV was plots verdwenen van Steam en dat blijft bij een grote game als GTA natuurlijk niet onopgemerkt. Nu blijkt dat dat is omdat de game ooit ontwikkeld was voor Games for Windows Live en daar heeft Microsoft nu de ondersteuning van stopgezet. Rockstar is nu druk bezig om te kijken hoe ze de game weer op de markt kunnen brengen.
  • Game Freak lijkt niets te kunnen doen zonder dat er een bak kritiek over hen uitgestort wordt. Voor de release van Pokémon Sword en Shield was er al veel onnodige en grotendeels onterechte kritiek en nu na de meest recente Pokémon Direct is het weer raak. In de trailer was namelijk een - ja hou je goed vast nu - muiscursor te zien. Jeetje, wat erg allemaal. Gelukkig zijn er ook minder erge problemen waar we ons druk over kunnen maken, zoals heel Australië dat momenteel tot de grond aan het afbranden is.
  • Daarover gesproken; bedrijven als Bungie en Ubisoft hebben geld gedoneerd om Australië te steunen bij de strijd tegen het vuur en roept iedereen op dit ook te doen. Alle beetjes helpen natuurlijk.
  • Speel jij vandaag de dag nog Pokémon GO? Dan kun je weer een aantal Pokémon op je zoeklijstje zetten want er zijn een aantal monstertjes uit generatie vijf toegevoegd. Je kunt dus zomaar Roggenrola, Tympole, Dwebble, Trubbish, Karrablast, Joltik of Shelmet tegen het lijf lopen.
  • Epic Games staat erom bekend veranderingen in de map van Fortnite van te voren te teasen en nu heeft een oplettende gamer gezien dat Pleasant Park volledig onder het stof zit. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat de map op de nominatie staat om te worden geschrapt. Of niet natuurlijk.
  • Eind dit jaar kunnen we dan eindelijk aan de slag met de nieuwe generatie consoles, maar er zijn mensen die daar niet op kunnen of willen wachten. Zo heeft iemand alvast een concept gemaakt voor het startscherm van de PlayStation 5. Eerlijk is eerlijk, het ziet er best aardig uit zo.

Zo, de aftrap van de week is weer gedaan en de maandag zit er dus weer op. De volgende kakelverse nachtbraker verschijnt alweer over 24 uur en dan zijn we dus ook weer een dag dichterbij het volgende weekend. Voordat ik jou ga verlaten en je lekker laat rusten in je bedje nemen we traditiegetrouw eerst even afscheid van elkaar met een lekker deuntje. Dit keer weer Nederlands op de hiphop maandag, omdat het kan. Misschien heb je nog niet eerder van hem gehoord, maar ik heb nu Paul Sinha in de aanbieding. Hij heeft een beetje dezelfde stijl als Snelle en de twee kennen elkaar dan ook best aardig. Dus laat die feel good vibes tot je komen, want het gaat eigenlijk wel lekker met me.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?