Nachtbrakers: 12/11 met Star Wars, Facebook en de NES-muis

Dag lieve vrinden van de Nachtbraker! Het is weer even geleden dat ik de wacht heb mogen houden in de nacht. Na een afwezigheidsperiode van twee weken ben ik weer helemaal terug voor je op de dinsdagnacht. En wat waren het twee bevlogen weken, vol met hectiek en gekte. Maar geen paniek. De batterijen zijn weer opgeladen; ik kan er weer tegenaan. Fijn hé, dat je niet meer zonder je favoriete Gameliner-redacteur hoeft? Vanavond gaan we het hebben over Star Wars, Facebook en de NES-muis. Pak nog even een snack en een glaasje fris erbij, want het belooft weer een toffe Nachtbraker te worden.

Nachtbrakers Delano

 • Kun jij geen genoeg krijgen van Star Wars? Dan heb ik goed nieuws voor je: alle Star Wars-films, althans die gemaakt zijn door Disney, worden opnieuw uitgebracht in 4K-resolutie op de Disney+-dienst. Oh en ze bevatten ook Dolby Vision en Atmos. Awsome?
 • Volgens de Nintendo President van Japan, Shuntaro Furukawa, staan er voorlopig geen remasters van oudere games op de planning. Houdt de Super Mario Sunshine-dream dan toch op? :-(
 • De Nederlandse Joey ‘Youngbuck’ Steltenpool heeft deze avond bekendgemaakt niet terug te keren als coach bij het Europese eSports-team Fnatic, voor het tiende League of Legends-seizoen. Steltenpool, ook wel de 'Six Star General' genoemd, schrijft in een online statement zijn "moeilijkste' seizoen ooit achter de rug te hebben". Bij welk team Steltenpool zijn carrière gaat voortzetten is nog niet bekend.

Youngbuck

 • Ghost Recon Breakpoint heeft onlangs een grote update gehad. Het nieuw geïntroduceerde stamina systeem is op de schop genomen en het is nu mogelijk om met de camerahoek te spelen. Of dit het verschil gaat maken... Waarschijnlijk niet.
 • Epic Games heeft een nieuwe gamestudio opgekocht, genaamd: Quixel. Ze hebben deze studio gekocht omdat ze na eigen zeggen mooiere grafische games willen leveren in de toekomst. Dat is mooi, want nu kunnen ze eindelijk dat grafische gedrocht Fortnite op de schop nemen.
 • Ben jij al verslaafd aan de online multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare? Dan weet je vast hoe overdreven overpowered de 725-shotgun is. Het is daarom dat Infinity Ward het wapen opnieuw heeft 'generfd'. Komt er dan eindelijk een einde aan het terreur?
 • De game GRID staat op de planning om voor Stadia uit te komen. De Stadia-versie heeft zelfs een grote toevoeging, ja ja. Het wordt mogelijk om met veertig auto's tegen elkaar te racen! En volgens de ontwikkelaars is deze gamemodus niet mogelijk op de huidige andere hardware. Alsof überhaupt iemand zit te wachten op die chaos.
 • Het welbekende Overwatch-karakter Mercy krijgt binnenkort een 'legendary' skin. Ofwel een skin waar je extra voor mag dokken. Mercy krijgt een doktersjasje aan, wat natuurlijk naadloos aansluit op haar 'support role' in de game.

Mercy

 • De beta van Minecraft Eart is nu serieus van start gegaan. De game werd al getest, maar nu is de game ook in bepaalde regio's toegankelijk geworden. Helaas zullen wij in Nederland nog even geduld moeten hebben, maar ik heb goede hoop dat wij binnenkort met de game aan de slag kunnen. Gewoon een gevoelsmatig dingetje.
 • Door een serieuze bug in de Facebook-applicatie werden camera's van smartphones, tijdens het scrollen in de tijdlijnen, in de achtergrond geactiveerd. En dat wakkert wereldwijd opnieuw de privacy-discussie aan. De bug deed zich alleen voor op iPhones. Mocht je een iPhone in bezit hebben dan is de camera afplakken niet eens zo'n gek idee.
 • Het bedrijf 8BitDo, dat bekendheid heeft verworven met het maken van controllers, heeft een draadloze muis ontworpen. Niet zomaar een muis, nee een muis met een NES-uiterlijk! Het ontwerp kwam oorspronkelijk van de Zweedse industrieel ontwerper Daniel Jansson. Het ziet er echt slick uit:

muis

Pats boem dat was'm dan weer voor deze nacht. De Nachtbraker van 12 november! Ik kan niet wachten tot vrijdag, want dan kan ik eindelijk aan de slag met Pokémon Sword. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat de teleurstelling naar de Pokémon franchise toe iedere dag een stukje toeneemt. Maar ja, het is Pokémon, dus je koopt het toch hé! Afijn, laten we van mijn probleem vooral niet jouw probleem maken. Morgennacht zijn we er uiteraard weer met een nieuwe Nachtbraker. We sluiten af met een heerlijk plaatje. Ik wens je een fijne nacht!

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?