Nachtbrakers: 11/02 met Ferrari SF1000, The Last of Us 2 en Pokémon Go

Er was vast en zeker genoeg te beleven in gameland vandaag, maar voor mij draaide het maar om één ding en dat was de F1-aankondiging van de Ferrari SF1000. Ik weet dat er genoeg Formule 1-liefhebbers onder jullie op de website komen en ook in de redactie houden we elkaar op de hoogte van alle roddel en achterklap in en rondom dit circus. Het geinige van zo'n aankondiging is altijd dat als het er eenmaal is (zoals dat ook zo vaak gaat met games die aangekondigd worden op de E3) dan denk je... next. De nieuwe Ferrari stelde namelijk niet zo heel veel voor ten opzichte van vorig jaar. Het was lekker om in het sfeertje te komen, maar eigenlijk draait het allemaal om morgen (voor veel Nederlanders tenminste), want dan wordt de nieuwe Red Bull-bolide van Max Verstappen uit de doeken gedaan. Maar genoeg gebrul over de F1, let's talk about games.

NachtbrakersAlex

  • Gearbox heeft een nieuw seizoensevenement aangekondigd voor Borderlands 3 genaamd Broken Hearts Day. Dat spelletje dat in 2019 de Gameliner Awards won. Vijanden hebben speciale hartjes om zich heen die verschillende vormen aannemen als je ze neerschiet. Hoe meer harten je breekt, hoe meer beloningen je ontgrendelt.
  • Red Dead Online-spelers kunnen extra XP-bonussen verdienen bij Moonshiner, Bounty Hunter, Trader en Collector. Een compleet overzicht staat op de site van Rockstar Games.
  • Er lijkt een nieuwe batch van schaduw-Pokémon beschikbaar te zijn in Pokémon GO als we gamesite GameRant mogen geloven. Je kunt deze aantreffen door een gevecht aan te gaan met Team Rocket, via Grunt en Giovanni. Dit type Pokémon zijn zeer speciaal waarvan de zielen zijn 'afgesloten' door een kunstmatig proces. Een beetje zoals ik mezelf voelde toen ik het nieuws las.
  • Electronic Arts denkt mogelijk na over een nieuwe Fight Night-game. Deze serie ligt alweer negen jaar ergens in een hoekje op zolder bij EA stof te happen. Het laatste deel van Fight Night dateert alweer uit 2011. Als we Eddie Hearn, een bokspromotor, mogen geloven denkt Electronic Arts na om deze serie weer nieuw leven in te blazen. Hij heeft contact gehad met de Amerikaanse uitgever en hen laten weten dat hij heel vaak de vraag krijgt over Fight Night-games. Daar zou volgens Hearn positief op zijn gereageerd.
  • Sony heeft diep in de buidel moeten tasten voor ontwikkelaar Insomniac Games. De ontwikkelaar kennen we allemaal van Spider Man of de Resistance-reeks. Het Japanse bedrijf heeft meer dan 200 miljoen dollar betaald voor het bedrijf en een groot deel daarvan is contant afgetikt. Dit blijkt uit een net verschenen rapport.
  • Als je toevallig toch in de buurt bent van Pax East volgend weekend, dan kun je aan de slag met de demo van The Last of Us 2. De game moet binnen nog geen aantal maanden uitkomen en beloofd groot te worden. Ik verwacht wel een rij van hier tot en met Tokio, maar je moet wat over hebben voor je hobby.
  • Vanillaware ken je misschien wel van Dragon's Crown of 13 Sentinels: Aegis Rim. Misschien ook niet. Hoe dan ook, ze zijn op dit moment volop bezig aan een nieuwe game, die we straks waarschijnlijk ook niet kennen als het eenmaal uit is.
  • 2K Games heeft een nieuwe studio geopend, namelijk 31st Union. De studio is direct aan het werk gezet om een nieuwe ip in elkaar te flansen. Ben je benieuwd? Ik wel. Aangezien ze pas net zijn begonnen duurt het nog wel even voordat we hier wat van te zien krijgen.
  • Square Enix heeft vandaag aangekondigd dat later deze week de eerste gameplaybeelden van Outriders worden onthuld. Dus als je het niet wil missen, dan moet je aanstaande donderdag klaarzitten voor de livestream. Hier alvast een nieuw trailertje, zonder gameplaybeelden dus.

Ik kruip nu snel mijn warme bedje in, zodat het snel weer morgen wordt. Maar niet voordat ik Philip heel veel beterschap heb toegewenst. Hij is ziek, dit is waarom ik zijn Nachtbraker overneem vanavond. Ik draag ook het volgende nummer helemaal aan hem op, hopelijk doet dat hem goed. Gegroet Gameliners.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?