Nachtbrakers: 09/09 met Pokémon Sword & Shield, Death Stranding en Final Fantasy Crystal Chronicles

Simsalabim, de werkweek ging weer in. Rijmelarij van likmevestje, maar een waarheid als een koe. Nu we die vervelende maandag alweer achter de rug hebben is het tijd om lekker de voetjes omhoog te gooien en te genieten van een verse portie Nachtbrakers-nieuws. Of wellicht stap je net met je slaapdronken hoofd je bed uit en wil je even wakker worden onder het genot van een stevige bak koffie en het nieuws dat ik voor je bijeengeraapt heb. Hoe dan ook, het is weer tijd voor het lichtpuntje van jouw dag. En hij zit vandaag rammetje vol, dus laten we snel beginnen. Komt dat schòòòòòt!

Nachtbrakers Patrick

 • De relschoppers van Riot Games brengen limited-time gamemodi terug naar League of Legends. Ik ken in ieder geval één persoon die dit nieuwtje interessant vindt. Ik niet, maar ach.
 • De X-knop op de PlayStation-controller heet volgens Sony 'cross' en niet 'X'. Wat een onzin joh. Alsof die andere knoppen ook vernoemd zijn naar ruimtelijke figuren als 'triangle', 'circle' en 'square'. Belachelijk.
 • Nog even wachten en Mario Kart Tour verschijnt voor je mobiele telefoon. Als je geen Nokia 3310 meer hebt natuurlijk. Ja, zoek die maar even op kindertjes, is nog uit opa's jeugd. Enfin, er zit een nieuw item in de game: de Mushroom Cannon. Een kanon die paddo's schiet. You get a mushroom! You get a Mushroom! Everybody gets a mushroom!
 • EA heeft een nieuw record gevestigd. Namelijk dat van meeste downvotes op Reddit. Ruim 650.000 mensen toonden hun onvrede toen EA de loot boxes in Star Wars Battlefront II gingen verdedigen. Het record komt ze toe. Al ben ik bang dat ze er nog steeds niet van leren.
 • Shenmue 3 krijgt een demoversie. Voor degene die de game überhaupt nog willen spelen dan, want veel mensen eisen hun geld terug nadat bekend is gemaakt dat het exclusief wordt uitgebracht voor de Epic Games Store. Oja, je opgedane ervaring wordt ook niet meegenomen naar de volledige game. Jammer joh.
 • Het is zeer waarschijnlijk dat je nog nooit van Miasma Caves hebt gehoord. Nog waarschijnlijker is het dat je het na het lezen van deze Nachtbrakers alweer vergeten bent. Maar er zijn veel nieuwe schatten, gevaarlijke gebieden en upgrades toegevoegd. Dus!
 • Het schijnt dat mensen die de season pass van Fire Emblem hebben gekocht problemen ondervinden met het opstarten van de game. Nintendo komt zo snel mogelijk met een update om het op te lossen. Stay tuned.
 • Sportgames als FIFA, PES, NBA en NFL lijken vaak knip- en plakprojecten. Dat wordt helemaal bevestigd als blijkt dat de pc-versie van NBA 2K20 het icoontje van NBA 2K19 blijkt te hebben. Foutje, bedankt!
 • Ken je P.T. nog? Die enge game waarbij je continu het gevoel hebt dat je door iemand wordt achtervolgd? Nou, een hacker heeft dus uitgevogeld dát je continu wordt achtervolgd. Kijk maar!
 • Remnant: From the Ashes krijgt gratis nieuwe content. Dat maakt de gierige Nederlander in mij hartstikke blij. En ik heb de game niet eens.
 • Veel mensen hebben de Nintendo Direct gevolgd. Een aantal oplettende kijkers is het opgevallen dat er een auto-save icoontje te zien was tijdens de Pokémon Sword and Shield-sectie. Toch nog iets in die game waar we blij van kunnen worden.
 • De remaster van Final Fantasy Crystal Chronicles verschijnt volgend jaar al snel. Omcirkel 23 januari maar even in je 2020 zakagenda, want dan komt de game uit. Zo is in een nieuw trailertje te zien.
 • Een vijfentwintigjarige man is in Japan gearresteerd omdat hij Visual Arts zou hebben bedreigd. Een maand geleden werd een ander opgefokt mannetje al in de boeien geslagen omdat hij hetzelfde bij Square Enix heeft gedaan. Gekke Japanners.
 • Bayonetta en Bayonetta 2 worden van de Wii U eShop gebonjourd. Alsof ook maar iemand nog op dat ding speelt.
 • Death Stranding is een grote bak vage shizzle, dat is zeker. Maar er is ook een Very Easy-modus aan de game toegevoegd voor filmliefhebbers die de game gaan spelen omdat er acteurs in zitten, die normaal in een film spelen. Maar nu niet, want nu zitten ze in een game en niet in een film. Dus very easy.

Lekkere he? Het voelt altijd een beetje als klaarkomen als je je door het Nachtbrakers-nieuws heen hebt geworsteld. Als je begint zit je hoofd nog vol van alles wat je die dag hebt meegemaakt en na de daad is je hoofd leeg. Enig verschil is dat het hier ook echt alleen je hoofd is dat geleegd is. Maar het hoogtepunt moet natuurlijk nog komen, want ik heb ter afsluiting nog een lekker deuntje voor je uitgezocht. Als trouwe lezer weet je inmiddels dat het Hip Hop Monday is, dus wordt de muziek ook deze keer weer verzorgd door een aantal rapperts. Luister en geniet! Oogjes dicht en snaveltjes toe. En je weet het, morgennacht is er weer een nieuwe nachtbraker die jou gezelschap houdt tijdens de late - of vroege - uurtjes. Tabee!

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?