Nachtbrakers: 08/10 met Reggie Fils-Aime, Metro Redux en Star Wars Jedi: Fallen Order

Zooo, we hebben de eerste twee dagen van de werkweek weer overleefd en nu is het weer tijd voor een sappige Nachtbraker om je dag mee af te sluiten. Vandaag neemt je favoriete redacteur het stokje even over van die andere favoriete redacteur, omdat die arme jongen as we speak nog vast zit in de trein. Natuurlijk was vandaag het grote nieuws dat de PlayStation 5 is aangekondigd voor 2020, maar er heeft natuurlijk nog veel meer gespeeld in de entertainmentindustrie. Wat dat precies is geweest, lees je natuurlijk in dit prachtige artikeltje.

Nachtbrakers Claudia

 • Call of Duty: Mobile is zojuist honderd miljoen keer gedownload. Er is dus toch een grote doelgroep voor dit soort games...
 • Een of andere loser heeft onlangs ingebroken in het hoofdkantoor van Valve. Hier stal hij voor meer dan veertigduizend dollar aan spullen en games. Hierna werd hij op camera gespot toen hij de gestolen goederen wilde verpatsen bij de Amerikaanse gamewinkelketen GameStop. Hier kreeg hij vast twintig dollar aan store credit voor...
 • Ken je Reggie Fils-Aime nog? De voormalig president van Nintendo of America heeft onlangs de Walter Day Lifetime Achievement Award mogen ontvangen van het International Video Game Hall of Fame voor alles wat hij voor de game-industrie heeft betekend. Zijn dankwoord kun je hieronder bekijken. Maakt dit je hart niet warm tijdens deze koude herfstnacht?
 • Sony heeft zojuist de mogelijkheid om een Facebook-account aan je PS4 te koppelen verwijderd. Je kunt nu je nietsvermoedende Facebookvrienden niet meer lastigvallen met de trophies en achievements die je hebt behaald.
 • Een of andere Portugese winkel heeft een winkelpagina aangemaakt voor Metro Redux. Deze bundel met de remasters van Metro 2033 en Metro: Last Light verschijnt volgens deze winkelpagina in december... voor de Nintendo Switch!
 • Mocht je ook bekend zijn met wereldnieuws dat niet met gaming te maken heeft, dan weet je dat er al een tijdje protesten aan de gang zijn in Hong Kong tegen de regering. Een pro Hearthstone-speler, Ng Wai 'blitzchung' Chung, is nu verbannen uit de Hearthstone Grandmasters Official Competition omdat hij tijdens een interview na zijn wedstrijd zijn steun betuigde aan Hong Kong. Zijn noodkreet om Hong Kong te bevrijden en een revolutie te starten kostte hem zijn carriere en zijn eerder gewonnen prijzengeld.
 • Aan het einde van deze maand is het weer tijd voor Halloween en er zijn veel games die daar ook aan meedoen. Zo kun je straks in Code Vein je personage nog verder aanpassen met accessoires in Halloween-thema. P.S. hedde mijn review van Code Vein nou nog niet gelezen?!
 • Nu we het toch over anime-games hebben, voor de weebs onder ons heb ik ook goed nieuws. One Punch Man: A Hero Nobody Knows komt namelijk volgend jaar uit. Begin dus maar alvast met trainen!
 • Heb je Greentooth ooit gezien? Grote kans dat je in een van je favoriete games van de afgelopen paar jaar weleens een logo van een groene smiley met scherpe tanden ergens sneaky verstopt hebt zien zitten. Dit logo is het logo van Polycount, een online community voor 3D-artiesten, en het wordt door gameartiesten al sinds 2011 als kleine Easter Egg ergens weggemoffeld. Hieronder kun je de groene smiley bijvoorbeeld zien als button op de jas van FL4K uit Borderlands 3

Greentooth FL4K

 • Eerder dit jaar heeft het World Health Organization "gameverslaving" officieel erkend als stoornis. Het National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, gaat nu een speciale kliniek oprichten voor kinderen en jongeren die verslaafd zijn aan gamen. Een goed initiatief, of zwaar overdreven?
 • Electronic Arts heeft zojuist de systeemvereisten voor Star Wars Jedi: Fallen Order onthuld. Volgens EA heb je voor de aanbevolen instellingen zo'n 32GB aan RAM nodig. De game komt volgende maand pas uit, dus je kunt je pc nog ff snel upgraden.
 • We weten inmiddels wel dat Call of Duty: Modern Warfare straks een co-op-modus heeft die Special Ops heet. Nu weten we ook hoe deze eruit gaat zien, want Activision en Infinity Ward hebben zojuist een sappige nieuwe trailer van de modus gedropt.

Nou, dat was 'm dan weer voor vandaag. Het blijft toch onwennig om op de dinsdag te schrijven in plaats van mijn oude vertrouwde donderdagnacht. Goed, soms lopen die dingen nou eenmaal zo. Volgende week ben ik in ieder geval weer terug op de donderdag en aankomende donderdag neemt Delano, als hij inmiddels uit de trein bevrijd is, even mijn Nachtbraker over. Je zou het de oude wisseltruc kunnen noemen. Afijn, het is nu tijd om lekker warm onder de wol te kruipen, want morgen mogen we gewoon weer aan de bak. Vandaag sluit ik af met, in mijn ogen, een van de beste rocknummers uit de jaren'80. Ik denk dat ik in het verkeerde muzikale tijdperk ben geboren...

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?