Nachtbrakers: 07/11 met de Chinese overheid, linkshandige gamers en N7 Day

Je ziet het goed, je favoriete redacteur is deze week voor de tweede keer van de partij om je een vette Nachtbraker voor te schotelen. Donderdagavond is nog steeds studenten stapavond, maar ook gewoon het laatste nachtje slapen voordat de laatste werkdag is aangebroken. Houd nog even vol tot het weekend en dan kun je straks weer twee dagen lang onafgebroken gamen. Tot die tijd geef ik je even iets om te lezen. Vandaag is het namelijk N7 Day, dus je kunt iets verwachten over Mass Effect. Echter is er nog veel meer voorgevallen in de game-industrie wat ik je niet wil onthouden. Ditmaal komen onder andere de Chinese overheid, linkshandige gamers en een dobbelsteenontwerper voorbij. Heb je er al een beetje zin in?

Nachtbrakers Claudia

 • Het is vandaag een goeie dag om geen Chinees kind te zijn. De Chinese overheid heeft namelijk bepaald dat jongeren onder de zestien jaar daar maar maximaal anderhalf uur per dag mogen gamen. Ook is gamen tussen 22u en 8u verboden. Press F to pay respects.
 • Ben jij een beetje competitief aangelegd en zit jij al helemaal klaar voor Pokémon Sword en Pokémon Shield? Vanaf 6 december start namelijk de Galar Beginnings-competitie, waar je je vanaf de nacht van de release van de games al voor kunt opgeven. Wie weet, misschien schuilt er in jou ook wel een Pokémon-meester!
 • Apex Legends heeft onlangs een duchtige update gekregen. Met deze update is er ook een opmerkelijke bug de game in geslopen. Je kunt andere spelers namelijk met je melee-aanval aanvallen terwijl je nog op het Dropship zit. Zo kun je in sommige gevallen zelfs andere spelers helemaal uitschakelen nog voordat de match begint!
 • Als jij ook een pc-gamer bent en ook groot fan van Valkyria Chronicles 4, dan heb ik goed nieuws voor je. Alle DLC van deze game is namelijk gratis voor eenieder die de game op Steam heeft. De Steam-versie van de game wordt namelijk voor iedereen gratis ge-update naar de Complete Edition van de game.
 • Over pc gamers gesproken... Als jij een linkshandige pc-gamer bent, dan heb ik ook goed nieuws voor je. De linkshandige versie van Razer's Naga MMO-muis komt volgend jaar namelijk terug, Wat een revolutie!
 • Ongeveer en maand geleden werd de ritmegame AVICII Invector aangekondigd. Destijds werd aangegeven dat de game waarschijnlijk op 5 december zou gaan verschijnen. Vandaag werd bekendgemaakt dat dat 10 december wordt. Ach, wat is vijf dagen langer wachten?
 • Mocht je nog op een toffe manier miljonair willen worden, ga dan dobbelstenen maken. Een creatieve dame heeft een Kickstarter opgezet voor handgemaakte dobbelsteen setjes en binnen een dag heeft ze zo'n anderhalf miljoen dollar aan crowdfunding weten op te halen. Je kunt dan natuurlijk ook nooit genoeg dobbelstenen hebben...
 • Cory Barlog, de creative director van God of War, plaatste onlangs een wel heel cryptische teaser met een sci-fi tintje op Twitter. Hij plaatste namelijk een cryptische teaser in morse code. Dit betekent of dat Kratos de ruimte in gaat, of dat hij met iets nieuws bezig is dat niet direct gebaseerd is de Griekse en Noorse mythologie.
 • Als jij ook een beetje teleurgesteld was in de afgelopen in-game evenementen van Overwatch, dan kan ik je vertellen waarom. Volgens game designer Jeff Kaplan komt dat doordat Blizzard zich iets te veel heeft beziggehouden met de opvolger van de game...
 • ...Jeff Kaplan zei daarnaast ook dat Overwatch 2 uiteindelijk samengevoegd wordt met het eerste deel en er dus eigenlijk helemaal niets aan de hand is. Ok Blizzard, lekker verwarrend weer.
 • Voor de nerds die om wat voor reden dan ook nog steeds Anthem spelen, jullie krijgen allemaal skins die gebaseerd zijn op Mass Effect. Je moet er uiteraard wel voor betalen. Happy N7 Day!

Nou, dat was 'm dan weer voor deze donderdagavond. Na al deze nieuwtjes is het natuurlijk ook weer tijd voor een liedje. Vandaag kun je genieten van een lekker potje heavy metal. Vandaag maakte Iron Maiden namelijk bekend volgend jaar een van mijn favoriete festivals te gaan headlinen en daarnaast ook nog eens een bezoekje gaat brengen aan mijn geboortestad. Om dit heuglijke nieuws te vieren, leek het nummer The Clairvoyant van deze briljante band mij een gepaste afsluiter van vandaag. Dit nummer verscheen namelijk precies 31 jaar geleden, op 7 november 1988!

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?