Nachtbrakers: 04/02 met Portal, Nintendo en GTA Online

Geplaatst:
Aangepast: 5 februari 2022 13:33

Hoor je het al kloppen? Het weekend staat weer voor de deur! Tijd om open te doen en deze lekker te omarmen. Wat ga jij dit weekend allemaal doen? Ik ben morgenavond uiteraard bezig met de Pokémon Brilliant Diamond Nuzlocke, wellicht kunnen we die morgen tot een einde brengen. Daarnaast hoop ik nog wat meters te maken in Pokémon Legends Arceus. Zo staan er overigens nog wel meer games op mijn to do list. Maar eerst nog even wat leuke nieuwtjes van vandaag met je doornemen.

onbekend

  • Als er een next-gen console in je huis staat te pronken, dan kun je daar binnenkort ook GTA Online op spelen. Rockstar heeft bekendgemaakt dat de multiplayer naar de PlayStation 5 en Xbox Series X|S komt.
  • Terwijl zowel Microsoft als Sony koopziek lijken te zijn, blijven ze bij Nintendo rustig hun eigen koers varen. Nintendo geeft aan dat de recente acquisities van de concurrenten voor hen niets heeft veranderd op het gebied van investeringen.
  • Er komen weer een aantal games naar de Nintendo Switch. Niets minder dan Pajama Sam: No Need to Hide When It's Dark Outside, Putt-Putt Saves the Zoo en Spyfox in Dry Cereal. Nou, waar wacht je nog op?
  • Vandaag is Dying Light 2 uitgekomen en de game doet het direct al goed. Op pc is het aantal gamers al vier keer zoveel als op het hoogtepunt bij het eerste deel van Dying Light.
  • Terwijl veel bedrijven hun plannen omtrent NFT's alweer snel terugtrekken, blijft Konami standvastig. Zij zien nog steeds toekomst in de beruchte NFT's.
  • Je kunt echt de gekste dingen maken met 3D printers, dus bedacht Redditgebruiker Bogey01 dat het wel tof zou zijn om Glados van Portal aan zijn plafond te hangen. En zo geschiedde. Waar kan ik dit kopen? Shut up and take my money!
  • Het bedrag dat Sony heeft betaald om Bungie over te nemen heeft voor aardig wat gefronsde wenkbrouwen gezorgd. Want waarom kost Bungie 3,6 miljard dollar? Zo'n 1,2 miljoen dollar van dat bedrag is puur en alleen voor het behouden van werknemers en ervoor zorgen dat deze mensen niet bij bosjes wegvluchten.
  • Het nieuwe project van Double Fine wordt niet Psychonauts 3. Sterker nog, ze gaan zich focussen op een compleet nieuw project, aldus Tim Schafer.
  • Nog eventjes en dan verschijnt de Steam Deck. De handheld van Valve moet ervoor zorgen dat je je favoriete Steam-games on-the-go kunt spelen. Je mag er wel een aardige tas voor aanschaffen om hem met je mee te zeulen, want het apparaat is groter dan het op het eerste gezicht lijkt. Hieronder zie je het verschil tussen de PlayStation Vita en Steam Deck. In het Twitterdraadje staan overigens nog veel meer één op één vergelijkingen.

De tijd is gekomen om het weekend in te duiken. Dat doen we natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar met een lekker muziekje. Hoe toepasselijk is het om dat met een nummer te doen dat Weekend heet. Niemand minder dan "hyper hyper" Scooter coverde het nummer. Geniet van een gouwe ouwe en kruip daarna lekker je bedje in. Fijn weekend gewenst!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord