Nachtbrakers: 02/04 met Animal Crossing, Xbox Series X en Pong

Goed, we zijn inmiddels in april aanbeland en alles is nog steeds ram klote. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker niet iemand die het erg vindt om de hele dag thuis te moeten blijven zitten. Thuis zitten en de hele dag gamen is simpelweg iets waar ik ook heel goed in ben. Het begint echter wel heel vervelend te worden wanneer het je verplicht wordt en je gewoon ook nergens meer naar uit kunt kijken. Zieke game release binnenkort? Nahh, waarschijnlijk niet. Toffe festivals in de zomer? Nahh, waarschijnlijk niet. Coronamaatregelen worden na het einde van de maand opgeheven en alles wordt dan weer normaal? Nahh, waarschijnlijk niet. Ok, sorry voor de rant. I'm losing my shit out here. Laten we nou maar gewoon doorgaan met de Nachtbrakers...

Nachtbrakers Claudia

  • Ok, laten we deze Nachtbraker aftrappen met wat next-gen-nieuws. Phil Spencer, of "Big Daddy Phil", zoals hij door een bepaalde Xbox-biased redacteur hier wordt genoemd, gaf in een podcast van IGN aan dat hij zeer tevreden is over de prijs en specs van de Xbox Series X tegenover die van de PlayStation 5. Gaat de Xbox de komende generatie dan toch winnen van de Japanse console?
  • Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat het gisteren 1 april was. Buiten dat het een buitengewone kutdag is waar iedereen domme kutgrappen probeert uit te halen, blijkt er toch ook wel iets positiefs aan te zitten. CD Projekt Red had namelijk Geralt als 1-aprilgrap als legendary hero skin toegevoegd aan Gwent. Nu blijkt hij er nog steeds in te zitten en ook daadwerkelijk vrij te spelen zijn tijdens dit seizoen. Je moet er wel duchtig hard voor grinden, dat wel.
  • Hoewel ik hier langzaam gek begin te worden van het feit dat ik thuis moet blijven zitten en nergens meer naar uit kan kijken, vermaak ik me toch zeer prima met Animal Crossing: New Horizons. Een of andere nerd had soortgelijke plannen, maar heeft zijn tijd in de game besteed aan het omtoveren van zijn eiland in een replica van de map van The Legend of Zelda: A Link to the Past. Waarom kom ik nooit op zulke geniale ideeën?

Animal Crossing New Horizons17

  • Sony heeft vandaag vijf surprise-aankondigingen gedaan. Er zijn namelijk vijf indiegames aangekondigd die binnenkort op de PlayStation 4 verschijnen. Om de pijn van het uitstel van The Last of Us Part 2 een beetje te verzachten, kun je binnenkort aan de slag met de space FPS Boundary, de roguelite Going Under, de strategiegame John Wick Hex, de co-op action platformer Biped en de survivalgame Windbound. Yay...
  • In 2017 had AM General, de maker van de Humvee-legervoertuigen Activision aangeklaagd omdat de voertuigen zonder toestemming in de Call of Duty-games werden gebruikt. Deze rechtszaak is recentelijk tot een einde gekomen waarbij de rechter heeft besloten dat dit bullshit is en dat Activision deze voertuigen gewoon mag gebruiken vanwege het artistieke doel dat zij dienen. Moet je je eens voorstellen dat je lullig gaat lopen doen over een studio die haar games extra realistisch wil maken... Gekke Amerikanen.
  • Uitgever Chucklefish heeft onlangs nieuwe beelden getoond van haar nieuwe game Witchbrook, wat omschreven kan worden als een combinatie tussen Stardew Valley en Harry Potter. De game heeft een flinke visuele make-over gekregen ten opzichte van hoe het er eerst uitzag. Ziet er leuk uit, moet ik zeggen!

Witchbrook

  • Als jij een Twitch-streamer bent of een mod in de chat van een streamer, dan heb ik goed nieuws voor je. Twitch heeft namelijk eindelijk nieuwe regels toegepast waarbij vervelende chat-spammers en andere idioten een stuk harder aangepakt worden. Werd ook wel tijd...
  • Hey kijk, nog een Animal Crossing-nieuwtje. Een of andere creatieveling die zichzelf Kazoo-E noemt op Reddit heeft middels de Harvey's Photopia-functie in de game een aantal foute muziekvideo's uit de vroege jaren 2000 nagemaakt. Ga dit account even checken, de video's zijn hilarisch.
  • Wat is een van de eerste games die ooit is gemaakt? Juist, dat is natuurlijk Pong. Atari, die verantwoordelijk is voor deze game, heeft onlangs aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe Pong-game uitkomt. Deze game, Pong Quest, is een dungeoncrawler RPG die gebaseerd is op de klassieke game. What the hell?

Nou, deze donderdag zit er weer op. Als je het niet heel erg vindt, ga ik weer terug naar mijn eiland in Animal Crossing. Ik heb nog wat sinaasappels te plukken en wat paaseieren te verzamelen voordat ik mijn nest in duik. Uiteraard laat ik je niet achter zonder duchtige deuntjes en zoals het hoort op Death Metal Donderdag, hier een lekker nummertje van Malevolent Creation met een evenzo lekker clipje. Beetje NSFW, maar who gives a shit. G'nite! <3

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?