Mogelijk 160.000 Nintendo Switch-accounts gehackt

Geplaatst:
Aangepast: 24 april 2020 22:49

Het ziet er niet heel goed uit voor Nintendo. Vandaag maakte de Japanse gamegigant bekend dat er mogelijk 160.000 Nintendo Switch-accounts zijn gehackt. De persoonlijke informatie gebonden aan die accounts loopt mogelijk ook gevaar.

De afgelopen week maakte enkele Nintendo Switchs-gebruikers melding op sociale media van accountschending. Nintendo reageerde direct op de berichten en beloofde gebruikers direct om de accountschendingen op grote schaal te onderzoeken. Inmiddels heeft de Japanse gamegigant meer inzicht op de situatie. In een officiele verklaring, die op de Japanse website is geplaats, bevestigt Nintendo dat ongeveer 160.000 accounts, die gebruikmaken van een Nintendo Network ID, mogelijk zijn beïnvloed door ongeautoriseerde aanmeldingen. De hackpogingen begonnen aan het begin van deze maand. De mogelijkheid om in te loggen met een Nintendo Network ID is vanaf heden afgeschaft en wachtwoordupdates zullen afdwongen worden voor alle accounts die rechtstreeks zijn beïnvloed, of gebruikmaken van deze specifieke inlogmethode. Iedereen die door deze wijzigingen wordt getroffen, wordt per e-mail verder geïnformeerd over de vervolgstappen.

Nintendo waarschuwt dat persoonlijke informatie zoals de bijnaam van een speler, geboortedatum, land / regio of e-mailadres mogelijk ook op straat liggen, als deze is verbonden met een Nintendo Network ID. De creditcardgegevens van spelers waren daarentegen wel veilig, zo luidt het statement.

Bron: Nintendo Japan

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord