Minimaal 30.000 spelers van Cyberpunk 2077 kregen geld terug

Geplaatst:
Aangepast: 23 april 2021 15:28

Minimaal 30.000 spelers van Cyberpunk 2077 kregen hun geld terug. Dat zei CFO Piotr Nielubowicz eerder vandaag tegen investeerders, tijdens de nieuwe bekendmaking van de financiële cijfers.

Maar liefst 13,7 miljoen keer ging Cyberpunk 2077 wereldwijd al over de toonbank. Minimaal 30.000 spelers van die 13,7 miljoen vroegen hun geld terug en kregen dat, blijkt uit de nieuw vrijgegeven cijfers van de Poolse studio. Het gaat om klanten die rechtstreeks met CD Projekt Red contact hebben opgenomen om hun geld terug te krijgen. Spelers die via andere verkoopkanalen hun geld terugvroegen, zoals de online winkel van Microsoft, zijn niet in dat cijfer opgenomen. Die cijfers kunnen geïnterpreteerd worden als een flinke meevaller voor de studio, die het afgelopen veel kritiek te verduren kreeg wegens de lancering van Cyberpunk 2077. Cyberpunk 2077 werd na meerdere malen uitgesteld te zijn gelanceerd op 10 december 2020. De game was echter een overweldigende teleurstelling, waardoor spelers de game al snel aan de kant legden. De game was niet alleen een tegenvaller wat betreft de vergelijking met de pre-launch marketing, maar ook de oneindige lijst met bugs en prestatieproblemen op consoles van de laatste generatie zette kwaadbloed in de industrie. De prestatieproblemen resulteerde er zelfs in dat Sony Cyberpunk 2077 tijdelijk uit de PlayStation store haalde. Voor alle problemen bood CD Projekt haar excuses aan, middels een videoboodschap. De studio heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten en is geweest met het uitbrengen van patches om de technische problemen te verhelpen.

onbekend

Cyberpunk 2077 is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4 en 5 en Xbox One, Series X|S.

Bron: Gameindustry.biz

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord