Check al onze Tokyo Game Show logo content hier!
Minecraft
  • ONTWIKKELAAR Mojang AB
  • RELEASEDATUM 9 mei 2012, 18 december 2013 (PS3), 12 mei 2017 (NSW)
  • PLATFORMEN Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • GENRE Avonturen
  • GAMELINER SCORE

Minecraft is nog steeds een succes voor Microsoft

De populaire game Minecraft is drie dagen geleden tien jaar oud geworden. Er zijn maar weinig games die zo lang relevant weten te blijven, maar Minecraft is het gelukt. De game is nog steeds een daverend succes voor Microsoft.

Sommige gamers haten Minecraft, sommigen omarmen de titel. Iets meer dan tien jaar geleden werden we geïntroduceerd aan de game, die na tien jaar nog steeds flink wat geld in het laatje brengt van techgigant Microsoft. Onlangs laat Minecraft creative director Saxs Persson weten dat de game wereldwijd ruim 176 miljoen keer is verkocht. De verkopen liggen flink hoger dan drie jaar geleden. Toen rapporteerde ontwikkelaar Mojang dat de game ruim 107 miljoen keer verkocht was. Minecraft laat na tien jaar nog steeds gezonde verkoopcijfers zien en is daarmee een van de grootse commerciële successen van het bedrijf.

Minecraft3

Maandelijks zijn er 91 miljoen spelers die de game actief spelen, zo laat Microsoft weten.

BRON Microsoft

Over auteur Delano Seliman

Delano SelimanOnze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?