Minecraft
  • ONTWIKKELAAR Mojang AB
  • EERSTE RELEASEDATUM 9 mei 2012
  • PLATFORMEN Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • GENRE Avonturen, Survival
  • GAMELINER SCORE

Minecraft haalt maandelijks meer dan 112 miljoen spelers

Het gaat erg goed met Mojangs's Minecraft. De blokkerige game, die in 2009 het licht zag, haalt maandelijks nog steeds 112 miljoen actieve spelers. Deze cijfers maakte het studiohoofd van Mojang onlangs bekend.

Er zijn maar weinig games die na tien jaar nog relevant zijn, maar Minecraft laat zien dat niet onmogelijk is. Volgens Helen Chiang, studiohoofd van Mojang, behaalt Minecraft maandelijks meer dan 112 miljoen actieve spelers. Dit gaf zij te kennen in een interview met de nieuwswebsite Business Insider. De game lijkt de afgelopen maanden weer in populariteit te zijn gestegen, na een lange periode waarin we maar weinig van de game hoorde. Plotseling dook de game weer op bij YouTubers, vermoedelijk omdat de koning van het videoplatform Pewdiepie, weer aandacht besteedde aan de game. Maar of dit de reden is dat de game weer aan populariteit wint is moeilijk te zeggen. Mojang zit in ieder geval niet stil want twee weken geleden werd Minecraft nog voorzien van een Ducktales Adventure Map.

Minecraft3

Minecraft bestaat inmiddels al tien jaar. De blokkerige game waarin er op los gebouwd kan worden is ontwikkeld door Mojang, dat een aantal jaar geleden werd gekocht door Microsoft. Er wordt momenteel gewerkt aan de mobiele variant van Minecraft, genaamd: Minecraft Earth.

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?