Minder winst voor Nintendo

Het tweede kwartaal van 2009 (april t/m juni) heeft Nintendo 60% minder winst opgeleverd, dan in het zelfde kwartaal van 2008. Werd er in het tweede kwartaal van 2008 nog een winst van 800 miljoen euro gemaakt, nu komt de teller niet verder dan 314 miljoen euro. Maar toch nog wel een hele prestatie in de periode van economische recessie.

Nintendo wijt de lagere winst door het ontbreken van grote toptitels als bijvoorbeeld Mario Kart Wii. In totaal werden er qua softwareverkoop 10 miljoen exemplaren minder verkocht vergeleken met vorig jaar, maar nog wel altijd 31 miljoen in totaal. De verkoop van de Wii stokte dit kwartaal bij 2,2 miljoen console's.

Nintendo hoopt nog wel voor dit jaar in totaal 26 miljoen Wii's en 30 miljoen DS- en DSi-handhelds te kunnen verkopen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?