Spore

  • Ontwikkelaar Maxis
  • Eerste releasedatum 5 september 2008
  • Platformen Pc, Nintendo DS, Nintendo Wii, Nintendo 3DS
  • Gameliner score

Miljoenenverkoop voor Spore

Een groep analisten heeft onlangs een uitspraak gedaan over het simulatiespel Spore, van Electronic Arts. Zij verwachten dat het spel namelijk drie tot vijf miljoen keer verkocht zal gaan worden. Dat zal betekenen dat aardig wat mensen naar de winkels zullen moeten gaan om het aan te schaffen.

Een analist van Wedbush Morgan Securities, Michael Pachter, stelt dat Spore minstens drie miljoen keer verkocht zal worden. Ook heeft het spel volgens hem de potentie om dat aantal zelfs te kunnen verdubbelen wanneer de consument ervoor warm loopt.

Of deze gedurfde uitspraken ook waargemaakt zullen worden, valt nog te bezien. Niet alle analisten zijn namelijk zo optimistisch wanneer het op de verkoopaantallen aankomt. Enkele denken zelfs dat Spore een grote flop kan worden, omdat het aan de grote verwachtingen van Electronic Arts moet gaan voldoen.

We zullen nog een tijdje moeten wachten voordat we weten wat er echt gaat zal gaan gebeuren. Spore staat gepland voor een release op 5 september en zal beschikbaar zijn voor de Nintendo DS en de pc.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?