Miljoenen strop voor Nintendo

Geplaatst:
Aangepast: 3 mei 2018 15:36

Een tijdje geleden meldden we al dat er te weinig Wii's geproduceerd werden om de vraag van de consument aan te kunnen tijdens de feestdagen.
Dit betekend dat veel mensen die een Wii willen kopen nu naar een ander cadeau moeten uitkijken. Hierdoor loopt Nintendo een aanzienlijk bedrag mis.

Volgens analisten van het analistenbureau MDB Media Group, kan het bedrag dat Nintendo misloopt wel eens tegen 1,3 miljard Amerikaanse dollars lopen. Dit is omgerekend bijna 900 miljoen euro.

Ook analisten van Lazard Capital Mekets kwamen met andere berichten, zo meldden zei dat Nintendo veel consumenten kwijt gaat raken aangezien de meeste mensen met de feestdagen een Wii's willen kopen.

Analisten bij Meruwa Securitys denken te weten waarom Nintendo de productie niet verhoogt. Volgens hen wilt Nintendo niet aan de enorme vraag voldoen, omdat daardoor de vraag drastisch verminderen in de toekomst, en de populariteit rondom deze console instorten.

Of dit echt de strategie van Nintendo is weten we natuurlijk niet. Al wel, dan bètalen ze een dure prijs. Als dat niet het geval niet is, dan vraag je toch af waarom verhoogt Nintendo haar productie niet.

Lees meer