Check hier alle PlayStation State of Play content

Miljoenen Nintendo DS exemplaren verkocht

Het gaat goed met de Nintendo DS. Er worden miljoenen exemplaren van de handheld verkocht, en in Japan zijn er al meer dan 26,1 miljoen exemplaren uit de winkels gevlogen. Gemiddeld heeft één op de vijf Japanners nu een Nintendo DS, aangezien Japan 127 miljoen inwoners telt.

Het gaat echter niet alleen in Japan goed met de verkopen van de DS, want ook in Europa en de Verenigde Staten zijn er al miljoenen verkocht. Europa heeft namelijk 33,1 miljoen handhelds verkocht en in de VS zijn er 29,3 minder in de winkels.

Japan blijft toch bovenaan staan, want ongeveer 20 procent van de mensen hebben daar een Nintendo DS. Dat is zelfs het dubbele van Europa en de VS, waar rond de 10 procent van de inwoners een DS heeft. Nintendo heeft hierbij echter geen rekening gehouden met mensen die één van de opvolgers, de Nintendo DS Lite en de DSi, hebben gekocht na aankoop van de eerste Nintendo DS.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?