Check hier alle PlayStation State of Play content

Midway is failliet?

Het ging al een tijd niet goed Midway: ze hadden al uitstel van bètaling aangevraagd. Nu heeft het Amerikaanse gedeelte van Midway een 'Chapter 1 Bankruptcy' aangevraagd, wat inhoudt dat het bedrijf nog wel blijft bestaan, maar dat ze maatregelen moeten voorstellen om het bedrijf staande te houden. Als deze voorgestelde maatregelen worden afgewezen, is het over en uit voor de Amerikaanse tak van Midway. Alle bedrijven buiten de Verenigde Staten zullen wel gewoon overeind blijven.

Op games die via Midway uitkomen zal dit zeker effect hebben. De game Wheelman is al verhuisd naar Ubisoft in de Verenigde Staten. Hier binnen de Benelux wordt de game uitgegeven door Atari. Of door alle ontwikkelingen rondom Midway de game op tijd gaat komen is nog maar even de vraag.

Ook is het erg onduidelijk wat er met This is Vegas gaat gebeuren, die bij Midway US in ontwikkeling is. Wanneer er niets gebeurt, zal de game waarschijnlijk tezamen met Midway ten onder gaan.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?