Microsoft ziet winst Blu-Ray anders

De afgelopen tijd stond grotendeels in het teken van het gevecht HD DVD vs. Blu-Ray. De schijf van Sony kwam als winnaar uit de strijd, aangezien veel filmstudio's de HD DVD lieten voor wat het was.

Microsoft komt nu met een heel andere theorie. Volgens Chris Lewis, hoofd van de gigant in Europa, zou namelijk de tijd dat Sony van deze overwinning kan genieten niet van lange duur zijn. Lewis schetst een beeld van de wereld over ongeveer een jaar tot anderhalf jaar, waarin hij stelt dat downloaden de toekomst is voor de volgende aankoop. Aangezien steeds meer mensen het gemak van een download inzien, zal de in de winkel gekochte game op een schijfje plaats moeten maken voor de via internet binnenkomende gegevens.

Vanwege dit toekomstperspectief ziet Lewis dan ook geen gevaar voor de Xbox 360 in combinatie met het verlies tegen Blu-Ray. Aangezien het online netwerk, met name het downloadgedeelte, van de console, naar zijn zeggen een voorsprong heeft op de concurrenten ziet hij de toekomst dan ook zonnig in.

Lewis wist het volgende te zeggen over het aanbieden van downloadbare games:

We are best placed to offer that, we already offer that, our online pedigree is such that we will offer the best and most seamless experience.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?