Microsoft ziet af van prijsverhoging Xbox Live Gold

Microsoft ziet toch af van de prijsverhoging van Xbox Live Gold. Dit na felle kritiek die ontstond toen bekendgemaakt werd dat de dienst in prijs werd verhoogd.

Gister maakte Microsoft bekend de prijs van Xbox Live Gold te verdubbelen. Deze mededeling viel bepaald niet in goede aarde bij de Xbox-gamers, want het nieuws kwam op felle kritiek te staan. Zo kwam ook het stoom uit de oren van onze Bram. Deze backlash was niet bepaald aan dovemans oren gericht, want al snel komt Microsoft terug op de beslissing met de woorden "we messed up". De prijsverdubbeling is dus alweer van de baan. Waarschijnlijk was het plan achter de prijsverhoging om ordinair geld te verdienen of om gamers aan te sturen voor een Xbox Games Pass-abonnement te gaan. Hoe het ook zij, voorlopig heeft Microsoft de beslissing weer teruggedraaid. Sterker nog, je hebt nu zelfs niet langer Xbox Live Gold nodig voor free-to-play games om deze te kunnen spelen. Voor overige games geldt dat je gewoon online blijven kunt gamen voor de prijs die je gewend bent, ontvang je exclusieve kortingen op games en kun je natuurlijk binnenkort de Xbox Games With Gold van februari gratis toevoegen aan je bibliotheek.

Xbox Live Gold

Xbox Live Gold is verkrijgbaar voor 6,99 euro per maand, 19,99 euro voor een kwartaal of per jaar voor 59,99 euro.

BRON Xbox

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?