Microsoft ziet af van prijsverhoging Xbox Live Gold

Geplaatst: 23 januari 2021 12:54
Aangepast: 23 januari 2021 13:41

Microsoft ziet toch af van de prijsverhoging van Xbox Live Gold. Dit na felle kritiek die ontstond toen bekendgemaakt werd dat de dienst in prijs werd verhoogd.

Gister maakte Microsoft bekend de prijs van Xbox Live Gold te verdubbelen. Deze mededeling viel bepaald niet in goede aarde bij de Xbox-gamers, want het nieuws kwam op felle kritiek te staan. Zo kwam ook het stoom uit de oren van onze Bram. Deze backlash was niet bepaald aan dovemans oren gericht, want al snel komt Microsoft terug op de beslissing met de woorden "we messed up". De prijsverdubbeling is dus alweer van de baan. Waarschijnlijk was het plan achter de prijsverhoging om ordinair geld te verdienen of om gamers aan te sturen voor een Xbox Games Pass-abonnement te gaan. Hoe het ook zij, voorlopig heeft Microsoft de beslissing weer teruggedraaid. Sterker nog, je hebt nu zelfs niet langer Xbox Live Gold nodig voor free-to-play games om deze te kunnen spelen. Voor overige games geldt dat je gewoon online blijven kunt gamen voor de prijs die je gewend bent, ontvang je exclusieve kortingen op games en kun je natuurlijk binnenkort de Xbox Games With Gold van februari gratis toevoegen aan je bibliotheek.

onbekend

Xbox Live Gold is verkrijgbaar voor 6,99 euro per maand, 19,99 euro voor een kwartaal of per jaar voor 59,99 euro.

Bron: Xbox
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord