Minecraft
  • ONTWIKKELAAR Mojang AB
  • EERSTE RELEASEDATUM 9 mei 2012
  • PLATFORMEN Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • GENRE Avonturen, Survival
  • GAMELINER SCORE

Microsoft verwijdert referenties Notch uit Minecraft

Microsoft lijkt zich te distantiëren van Notch, zo zijn in de nieuwste Minecraft update alle referenties naar zijn maker uit de game gehaald. De teksten: "Made by Notch!", "The work of Notch!" en "110813!" (Notch' trouwdatum) zijn uit de game verwijderd.

Sinds Microsoft in 2014 alle rechten van Minecraft heeft gekocht, heeft Notch niks meer te zeggen over de game, maar de laatste paar referenties naar hem zijn er nu dus ook uitgehaald. Dit zou komen door de controversiële uitingen van de maker via Twitter. Zo heeft Notch vrij recentelijk bijvoorbeeld een tweet geplaatst waarin hij transgenders vergeleek met mentaal zieken. In de credits blijft de naam van Notch wel vermeld staan.

Minecraft3

Microsoft heeft nog niet officieel naar buiten gebracht waarom de referenties naar Notch verwijderd zijn.

BRON GamePedia

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?