Microsoft overweegt meer gamestudio's te kopen

Microsoft gaat niet ophouden met uitbreiden. Het bedrijf overweegt namelijk om in de toekomst nog meer gamestudio's over te nemen.

Microsoft gaat het niet alleen maar houden op het kopen van ZeniMax Media, waar mede Bethesda onder valt, en het overnemen van onder andere Double Fine Productions, inXile Entertainment, Mojang en Obsidian. De CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft namelijk in een interview met Cnet aangekondigd dat Microsoft in de toekomst graag nog meer videogamebedrijven wil overnemen. Nadella gaf aan dat Microsoft meer content wil om die aan grotere gemeenschappen te kunnen bieden. De baas van Xbox, Phil Spencer, beaamt dat in hetzelfde interview en zegt dat ze zullen blijven investeren om meer content te krijgen in hun organisatie. Daarnaast gaf Spencer aan dat Bethesda, die dus laatst is verkregen door Microsoft, zoveel mogelijk met rust gelaten wordt om zo hun eigen identiteit te behouden.

Het verkrijgen van gamestudio's door Microsoft lijkt een goede investering te zijn voor de Xbox Game Pass. Zulke nieuwe content, net zoals de games van Bethesda die naar de service komen, kan immers een goede uitbreiding zijn om zo meer abonnees te krijgen. Wat vinden jullie van dit toekomstplan van Microsoft?

BRON Cnet

Over auteur Dionne Lips

Dionne Lips Klaar om even een potje te schieten? Pas dan maar op dat je niet tegenover Dionne staat. De beste dame wint namelijk Fortnite-toernooien en schroomt zich ook niet om je even te vernietigen in Warzone. Heeft ze zin om te chillen, dan duikt ze boeken in of verliest ze zich in de lore van een RPG. Ja, Dionne heeft zeg maar van alles wat.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?