Microsoft maakt een einde aan Mixer

Geplaatst:
Aangepast: 22 juni 2020 22:32

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat ze stoppen met het streamingplatform Mixer. De Mixer community wordt aangespoord om als alternatief naar Facebook Gaming over te stappen.

Microsoft maakt via een blogpost bekend dat er een einde komt aan Mixer op 22 juli. Ook is Mixer een samenwerking aangegaan met Facebook, waardoor Mixer-gebruikers vanaf die datum omgeleid worden naar de site van Facebook Gaming. Microsoft had als doel om van Mixer een waardige concurrent te maken voor het populairste streamingplatform, Twitch. In de blogpost wordt aangegeven dat het opschalen van Mixer echter niet naar tevredenheid is gelukt. Zelfs het binnenhalen van grote Twitch-streamers zoals Ninja en Shroud mocht niet baten. Voor streamers op Mixer betekent dit nieuws dat zij naar Facebook Gaming kunnen overstappen zonder de status te verliezen die ze op Mixer hadden. Mixer-partners krijgen zodoende ook een partner-status op Facebook Gaming. Voor kleinere streamers heeft de zet om Mixer te sluiten een grotere impact. Zij moeten in principe helemaal weer van voren af aan beginnen. Streamers die meededen met het monetization-programma van Mixer komen wel in aanmerking voor het Facebook Gaming Level Up-programma, maar alsnog is het op zijn minst een stap terug. Tot de tijd zo ver is, raad Mixer aan om overgebleven Embers en Sparks op te maken: Mixer-partners krijgen namelijk hun inkomsten van juni dubbel uitbetaald.

Het gerucht gaat rond dat Facebook contracten heeft aangeboden aan Ninja en Shroud die dubbel de waarde zijn van hun oorspronkelijke Mixer contracten, maar dat ze dit beide hebben afgewezen. Naar welk streamingplatform denk jij dat ze heen gaan?

Bron: Mixer
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord