Microsoft maakt Bethesda-games niet Xbox-exclusive

Geplaatst:
Aangepast: 16 november 2020 20:21

Microsoft heeft bekendgemaakt Bethesda-games voorlopig nog niet exclusief voor Xbox te willen maken. De Amerikaanse gamegigant zegt in plaats daarvan het maximale uit de Bethesda-titels te willen halen.

Anderhalve maand geleden was er sprake van een flinke aardverschuiving in game-land; toen werd bekend dat Microsoft gameontwikkelaar Bethesda had overgekocht voor 7.5 miljard Amerikaanse dollar. De overname van de studio omvatte ook de overname van alle vertakkingen binnen de studio, zoals Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Daarmee kreeg Microsoft de rechten in handen van populaire franchises, zoals The Elder Scrolls, DOOM en Fallout. Maar volges de Amerikaanse gameontwikkelaar zijn er nog geen plannen om de franchises exclusief te maken voor de Xbox-consoles.

Op 21 september werd bekendgemaakt dat Bethesda is overgenomen door Microsoft.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord