Microsoft luisterde mee met haar Xbox-gebruikers

Microsoft heeft lange tijd meegeluisterd met haar Xbox-gebruikers. Naar verluidt zat er een fout in het spraakopdrachtsysteem van de Xbox One, waardoor het opnameapparaat op willekeurige momenten onbedoeld aansloeg.

Hoewel de meeste Xbox-gebruikers waarschijnlijk wel weten dat hun console in staat is audio op te nemen met een Kinect-camera, mogen zij erop vertrouwen dat Microsoft niet zomaar meeluistert. Door een fout in het spraakopdrachtensysteem van de Xbox One, sloeg het opnameapparaat op willekeurige momenten onbedoeld aan. Hierdoor was Microsoft in staat om mee te luisteren naar haar nietsvermoedende Xbox-gebruikers, blijkt uit een verslag van Vice Motherboard. Microsoft heeft op dit verslag gereageerd en laat weten al enkele maanden geleden gestopt te zijn met het meeluisteren naar onbedoelde audio-opnames. De Amerikaanse gamegigant luisterde naar eigen zeggen mee om 'haar dienst te verbeteren'.

Xbox One S All Digital Edition

Naast de reactie op het verslag heeft Microsoft nu ook haar privacyverklaring aangepast. Hier staat nu duidelijk in vermeld dat het bedrijf audio verzamelt voor onderzoek.

BRON Vice
TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?