Microsoft luisterde mee met haar Xbox-gebruikers

Geplaatst:
Aangepast: 22 augustus 2019 23:39

Microsoft heeft lange tijd meegeluisterd met haar Xbox-gebruikers. Naar verluidt zat er een fout in het spraakopdrachtsysteem van de Xbox One, waardoor het opnameapparaat op willekeurige momenten onbedoeld aansloeg.

Hoewel de meeste Xbox-gebruikers waarschijnlijk wel weten dat hun console in staat is audio op te nemen met een Kinect-camera, mogen zij erop vertrouwen dat Microsoft niet zomaar meeluistert. Door een fout in het spraakopdrachtensysteem van de Xbox One, sloeg het opnameapparaat op willekeurige momenten onbedoeld aan. Hierdoor was Microsoft in staat om mee te luisteren naar haar nietsvermoedende Xbox-gebruikers, blijkt uit een verslag van Vice Motherboard. Microsoft heeft op dit verslag gereageerd en laat weten al enkele maanden geleden gestopt te zijn met het meeluisteren naar onbedoelde audio-opnames. De Amerikaanse gamegigant luisterde naar eigen zeggen mee om 'haar dienst te verbeteren'.

Naast de reactie op het verslag heeft Microsoft nu ook haar privacyverklaring aangepast. Hier staat nu duidelijk in vermeld dat het bedrijf audio verzamelt voor onderzoek.

Bron: Vice

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord