Microsoft lanceert digitale distributie

Zojuist heeft Microsoft bekendgemaakt dat op 15 december aanstaande het bedrijf zal starten met digitale distributie van games op het 'Games for Windows' platform. De service van Microsoft gaat 'Games on Demand' heten. Daarmee is Microsoft het tweede bedrijf dat in de voetsporen van Valve's Steam treedt.

Mike Ybarra, general manager of LIVE Engagement Service bij Microsoft, zegt niet een bestaande digitale distributie te kopiëren maar een eigen platform te ontwikkelen dat volledig gebruik maakt van de unieke mogelijkheden van de Live-service.

Microsoft doet er alles aan om de digitale service tot een succes te maken. Eerder werd Games for Windows al gratis en werden nog een aantal nieuwe features aan de service toegevoegd. Nu maar hopen dat dit nieuwe project ook goed uit de verf gaat komen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?