Microsoft kondigt streaming dienst xCloud aan

Geplaatst:
Aangepast: 8 oktober 2018 17:13

Na een tease op de E3 heeft Microsoft zojuist in hun blog Project xCloud aangekondigd. Dit is een nieuwe game streaming dienst waarmee Microsoft het mogelijk wil maken games te spelen op verschillende soorten apparaten.

Met deze nieuwe streamingdienst wil Microsoft het enerzijds voor gamedevelopers makkelijker maken om hun games aan te passen aan verschillende apparaten. Anderzijds wil Microsoft gaming toegankelijker maken op andere apparaten door dezelfde ervaring te bieden als op pc's en consoles. Hiervoor maakt Microsoft gebruik van nieuwe speciaal aangepaste hardware in hun datacenters. Ook werkt Microsoft aan een speciale voor gaming ontwikkelde touch interface, speciaal voor gamers op bijvoorbeeld tablets die hun games niet met een draadloze controller willen spelen.

Microsoft is Project xCloud nu aan het testen op verschillende mobiele apparaten (smartphones en tablets) waarop je via bluetooth een draadloze Xbox controller op kunt aansluiten. Vanaf volgend jaar staan de publieke tests gepland.

Bron: Microsoft Blog
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord