Microsoft kondigt streaming dienst xCloud aan

Na een tease op de E3 heeft Microsoft zojuist in hun blog Project xCloud aangekondigd. Dit is een nieuwe game streaming dienst waarmee Microsoft het mogelijk wil maken games te spelen op verschillende soorten apparaten.

Met deze nieuwe streamingdienst wil Microsoft het enerzijds voor gamedevelopers makkelijker maken om hun games aan te passen aan verschillende apparaten. Anderzijds wil Microsoft gaming toegankelijker maken op andere apparaten door dezelfde ervaring te bieden als op pc's en consoles. Hiervoor maakt Microsoft gebruik van nieuwe speciaal aangepaste hardware in hun datacenters. Ook werkt Microsoft aan een speciale voor gaming ontwikkelde touch interface, speciaal voor gamers op bijvoorbeeld tablets die hun games niet met een draadloze controller willen spelen.

Microsoft is Project xCloud nu aan het testen op verschillende mobiele apparaten (smartphones en tablets) waarop je via bluetooth een draadloze Xbox controller op kunt aansluiten. Vanaf volgend jaar staan de publieke tests gepland.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?